Φύλλο Καρδίτσας: « Γιορτή Σταριού και Ψωμιού »

By / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / Friday, 29 June 2018 16:42

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Φύλλου, η καθιερωμένη «Γιορτή σταριού και ψωμιού», το Σάββατο 23 Ιουλίου 2018, που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φύλλου Καρδίτσας.Οι παρευρισκόμενοι, γεύτηκαν το παραδοσιακό φαγητό «κρέας με πλιγούρι», τα εξαιρετικά ζυμωτά ψωμάκια και τα νοστιμότατα παραδοσιακά εδέσματα που έφτιαξαν οι γυναίκες του Συλλόγου.

 

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα τρία χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φύλλου Καρδίτσας και όχι μόνο!  Ανεπανάληπτο ήταν και το χορευτικό τμήμα του ΜΕΞΙΚΟΥ αποτελούμενο από 30 άτομα, το οποίο παρουσίασε  μια καταπληκτική παράσταση με τον κόσμο να είναι ενθουσιασμένος μη μπορώντας να σταματήσει να χειροκροτεί!

 

 

Ακόμη ο εκπολιτιστικος σύλλογος Φθιώτιδας παρουσίασε ένα πανέμορφο πρόγραμμα και ενθουσίασε όλο το κοινό. Και τέλος το επόμενο χορευτικό ήρθε από τον Πυργετο Λάρισας .Όλοι τους νέα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σκορπίζοντας  κέφι και ζωντάνια στην εκδήλωση.

 

 

Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, χορεύοντας και διασκεδάζοντας! Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φύλλου Καρδίτσας ευχαρίστησε όλους τους συμπολίτες για τη συμμετοχή του αλλά και τις γυναίκες για την πολύτιμη βοήθεια τους, οι οποίες έφτιαξαν το παραδοσιακό πλιγούρι με προβατίνα, παραδοσιακά φαγητά του χωριού αλλά και τις υπέροχες πίτες και τα γλυκίσματα, που γευτήκανε όλοι οι παρευρισκόμενοι.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σωματείο Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας που μεριμνησε ώστε συμμετέχει στην φετινή εκδήλωση το χορευτικό συγκρότημα του Μεξικού. Επίσης όλη τη δημοτική αρχή του Δήμου Παλαμά, η οποία βρισκόταν σύσσωμη στην γιορτή σταριού και ψωμιού και ειδικότερα τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠΑΠ κ. Μπακαβέλο Βάϊο για τη μεγάλη στήριξη του. Την χοροδιδάσκαλο του συλλόγου κ. Βάσω Γούσια που με τεράστια υπομονή και επιμονή κατάφερε να κάνει μια καταπτικτική εμφάνιση στα χορευτικά σχήματα που χόρεψαν το βράδυ της εκδήλωσης, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Φύλλου κ. Βαγγέλη Πάσχο και τέλος τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων Ιτέας κ. Αχιλλέα Μπαλαντίνα την κ. Αθηνά Σιδέρη από το Θεσσαλικό Χοροστάσι τον σύλλογο από το Ερμίτσι και τον σύλλογο από το Βλοχό. 

Ραντεβού σε ένα μήνα και πάλι στα ΦΥΛΛΕΙΑ 2018


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.