Συνάντηση με τον διοικητή του ΕΛΓΑ είχε η Ζέττα Μακρή για τις αποζημιώσεις των καλλιεργητών

By / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Wednesday, 11 December 2019 10:44

 

Για ισότιμη αντιμετώπιση στην καταβολή αποζημιώσεων όλων των καλλιεργητών δεσμεύθηκε ο νέος διοικητής του ΕΛΓΑ κ. Α. Λυκουρέντζος στη Ζέττα Μ. Μακρή, με την οποία είχε εκτενή συνεργασία.

Ισότιμα θα αντιμετωπισθούν οι ζημιές για κάθε καλλιεργητή, σε κάθε περιοχή της χώρας, όταν πρόκειται για ομοειδείς αιτίες σε ομοειδείς καλλιέργειες. Αυτή ήταν η διαβεβαίωση του νέου διοικητή ΕΛΓΑ, κου Α. Λυκουρέντζου στην κ. Ζέττα Μ. Μακρή, που του μετέφερε αιτήματα από τη συνάντησή της με τους ελαιοπαραγωγούς των Άνω Λεχωνίων και από την ενημέρωση που είχε από τους παραγωγούς του Πηλίου. Στη συνάντηση, χθες το απόγευμα, 10 Δεκεμβρίου 2019, τέθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα της καταβολής των αποζημιώσεων για τις ζημιές οι οποίες είχαν προκληθεί στους ελαιοπαραγωγούς της Μαγνησίας. Ειδικότερα, παρά το γεγονός ότι κάποιες από αυτές τις ζημιές δεν καλύπτονται από τον υφιστάμενο Κανονισμό του ΕΛΓΑ, ο Διοικητής διαβεβαίωσε την κ. Μακρή ότι θα καταβληθεί προσπάθεια και θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια αξιοποίησης άλλων πηγών χρηματοδότησης, όπως κρατικές ενισχύσεις, ΠΣΕΑ και De Minimis προκειμένου να αποζημιωθούν οι αγρότες για τις ζημιές που υπέστησαν.

Τέλος, στην εύλογη ανησυχία των αγροτών του Ν. Μαγνησίας, που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση του 2019, ο Διοικητής απάντησε ότι, ήδη, οι Υπηρεσίες επεξεργάζονται τα δεδομένα για την ταχύτερη δυνατή καταβολή αποζημιώσεων μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκτίμησης και υπολογισμού τους.

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.