Η Ζέττα Μ. Μακρή ζητεί την κατ’ εξαίρεση παράταση υποβολής δηλώσεων στον ΕΛΓΑ για ζημίες των αγροτών Δήμου Ρήγα Φεραίου από παγετό λόγω κορωνοϊού

By / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Sunday, 22 March 2020 14:05

Χωρίς καθυστέρηση, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή, έλαβε τη σκυτάλη από τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, κ. Δ. Νασίκα, προκειμένου, με κοινοβουλευτική της αναφορά που κατέθεσε την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, να παρέμβει, με τη σειρά της, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την κατ΄ εξαίρεση παράταση προθεσμίας υποβολής προσωρινών δηλώσεων στον ΕΛΓΑ, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, για ζημίες που έχουν προκληθεί από παγετό στις 17-03-2020. 

Συγκεκριμένα, η ως άνω υποβολή δηλώσεων είναι, ήδη, σε εξέλιξη. Όμως, δεδομένων των μέτρων που λαμβάνονται από τις αρμόδιες αρχές για τον περιορισμό των κρουσμάτων της πανδημίας, όπως η κεντρική προτροπή και σύσταση «μένουμε σπίτι», αρκετοί από τους δικαιούχους δε θα μπορέσουν εγκαίρως να υποβάλλουν το αίτημά τους στον ΕΛΓΑ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι, στο πλαίσιο της διαμορφούμενης κατάστασης από την έξαρση του COVID – 19, έχει αναπτυχθεί μία σειρά πρωτοβουλιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για εναλλακτικές ηλεκτρονικές δυνατότητες εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΕΛΓΑ και όχι μόνο,  μία ακόμη έμπρακτη στήριξη προς τον αγροτικό κόσμο θα ήταν η αναγγελία παράτασης υποβολής των ως άνω δηλώσεων από πλευράς Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Αυτός και είναι ο σκοπός της ενέργειας της κ. Μακρή προκειμένου να τηρηθούν με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους εργαζόμενους. 

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.