Συνέδριο με θέμα: «Η ελιά και το ελαιόλαδο, σύγχρονες προσεγγίσεις»

By / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Sunday, 24 March 2019 11:11
Στενά συνδεδεμένη με την πορεία του ελληνισμού ανά τους αιώνες, τόσο ουσιαστικά όσο και συμβολικά, είναι η ελιά, που διαδραματίζει και σήμερα σημαντικότατο ρόλο στη ζωή των Νεοελλήνων.

Με αυτά τα δεδομένα και θέμα «η ελιά και το ελαιόλαδο, σύγχρονες προσεγγίσεις», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30η Μαρτίου συνέδριο από το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, έχει συμπληρώσει έντεκα χρόνια παρουσίας και μια πλειάδα δράσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα, πολιτισμικών εκδηλώσεων, προβολής των τεχνών, ανάδειξης και προβολής των ιδιαιτεροτήτων του τόπου για την ουσιαστικότερη και αποδοτικότερη αξιοποίηση του περιβαλλοντικού, πολιτισμικού και τουριστικού αποθέματος του Πηλίου.
Ειδικοί επιστήμονες, αγρότες, παραγωγοί, μεταποιητές, ελαιών και ελαιολάδου θα μιλήσουν για τον πιο συζητημένο και πολύτιμο καρπό της μητέρας γης.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο Τσικρίκη (Γαμβέτα – Ιάσονος) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από ώρα 9.30 έως τις 15.00, το Σάββατο 30 Μαρτίου. Η είσοδος ελεύθερη για όλους.

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.