Ο μεγάλος ανθρωπιστής και υπηρέτης της τέχνης που ήταν στο μοιραίο ελικόπτερο στον Πόρο

Ο μεγάλος ανθρωπιστής και υπηρέτης της τέχνης που ήταν στο μοιραίο ελικόπτερο στον Πόρο

By / ΔΙΕΘΝΗ / Wednesday, 21 August 2019 14:18



Παθιασμένος συλλέκτης με τεράστιο έργο και πολιτιστική προσφορά ο Mikhail Abramov, ο οποίος χαρακτηρίζεται επίσης ως ένας μεγάλος ανθρωπιστής

Οι τρεις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που συνετρίβη το απόγευμα της Τρίτης (20/8) στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γαλατά και Πόρου, ανασύρθηκαν νεκροί, επιβεβαιώνοντας τις πρώτες πληροφορίες για ένα τραγικό δυστύχημα. Πρόκειται για έναν Έλληνα πιλότο και δύο Ρώσους πολίτες, τον Abramov Mikhail και τον Davel Akolinin.

Τα ρωσικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν εκτενώς με το θέμα καθώς ο Abramov Mikhail ήταν γνωστός στη Ρωσία με ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στον επαγγελματικό του τομέα ως υψηλόβαθμο στέλεχος ασφαλιστικής εταιρίας, αλλά κυρίως εξαιτίας της προσφοράς του σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Την είδηση στη Ρωσία μετέφερε και ουσιαστικά επιβεβαίωσε η φίλη του Abramov και κριτικός Τέχνης, Irina Yazykova, με ανάρτηση της στο Facebook:

Τον καλό του φίλο και συνεργάτη αποχαιρέτησε στα Social Media και ο ο διευθυντής του Επιστημονικού Κέντρου για τον Ανατολικό Χριστιανικό Πολιτισμό Alexei Lidov:

Ποιος ήταν ο Mikhail Abramov

Ο Abramov γεννήθηκε στη Μόσχα το 1963 και έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Tsvetnoy και αποφοίτησε από το σχολείο το 1981. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε τις σπουδές του στο Τμήμα Χημικής Τεχνολογίας και Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μικρομηχανικής της Μόσχας και στη συνέχεια κατετάγη στο στρατό για δύο έτη όπου υπηρέτησε ως ανώτερος λοχίας.

Το 1985 ξεκίνησε την πορεία του στον επιχειρηματικό κόσμο και αρχικά ασχολήθηκε με το εμπόριο δερμάτινων προϊόντων και γουνών, πριν μεταβεί στις επενδύσεις και αφήσει το στίγμα του στην Ρωσία. Υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος μιας εκ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών, της RGS Group, αλλά τον σεβασμό της ρωσικής κοινωνίας τον κέρδισε με το πολιτιστικό του έργο και την προσφορά του σε κοινωνικό επίπεδο. Εκτός από πρώτο ιδιωτικό μουσείο εικόνων και Τέχνης είχε χτίσει εκκλησίες, ιδρύσει ιδρύματα για παιδιά, βοήθησε βετεράνους του πολέμου και στήριξε κάθε ενέργεια με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Ο  Mikhail Abramov ξεκίνησε τη συλλογή έργων τέχνης στις αρχές του 2000 και κατάφερε το 2006 να ιδρύσει το δικό του μουσείο στη Μόσχα, το οποίο χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από τον ίδιο. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2010, του παραχωρήθηκε ένας νέος πολύ καλύτερος χώρος στην Goncharnaya Street και το 2011 άνοιξε εκ νέου το μουσείο στις νέες και σαφώς πιο βελτιωμένες εγκαταστάσεις, στις οποίες υπάρχει μέχρι και σήμερα.

Με συνολικά 5.000 έργα τέχνης και τουλάχιστον 900 εικόνες (χριστιανικές και βυζαντινές), μια μοναδική συλλογή από ορθόδοξη τέχνη της Αιθιοπίας (εμφανίζεται σε ένα ειδικό δωμάτιο που μοιάζει με σπηλιά), ο Abramov δημιούργησε το πρώτο ιδιωτικό μουσείο εικόνων και Τέχνης, έναν χώρο που o ίδιος θεωρούσε «παιδί του» και επένδυσε πάρα πολλά χρήματα σε αυτό.

Στις 22 Σεπτεμβρίου του 2016, ο Abramov τιμήθηκε με το μετάλλιο της UNESCO για την προσφορά του στην συλλογή και διατήρηση της ιστορικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας και ένα χρόνο αργότερα, τοπ 2017, βραβεύτηκε με τον τίτλο “Patron of the Year”, επίσης για την πολιτιστική του προσφορά.

Τα ρωσικά ΜΜΕ κάνουν ιδιαίτερα αναφορά στον χαρακτήρα του Abramov, ο οποίος χαρακτηρίζεται εκτός από παθιασμένος συλλέκτης ως ένας μεγάλος ανθρωπιστής καθώς εκτός από το μουσείο που είχε, χρηματοδοτούσε και σπίτι στη Ρωσία για ορφανά παιδιά.

 

πηγή: ethnos.gr

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.