Κορωνοϊός: Τα διαγνωστικά τεστ των ΗΠΑ δεν... λειτουργούν σωστά

Κορωνοϊός: Τα διαγνωστικά τεστ των ΗΠΑ δεν... λειτουργούν σωστά

By / ΔΙΕΘΝΗ / Wednesday, 12 February 2020 22:40

 

Τα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό που ανέπτυξαν και έθεσαν στη διάθεση άλλων χωρών τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ, δεν λειτουργούν σωστά, όπως ενημέρωσε μια αξιωματούχος.

Τα Κέντρα Ελέγχου ανέπτυξαν ένα διαγνωστικό τεστ και άρχισαν στις 5 Φεβρουαρίου να το στέλνουν σε πιστοποιημένα εργαστήρια στις ΗΠΑ σε 50 Πολιτείες ώστε να επιταχυνθεί ο εντοπισμός των κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο.

Όμως, κατά τη διαδικασία επαλήθευσης των τεστ διαπιστώθηκε ότι μπορεί να έδιναν μη καταληκτικά αποτελέσματα, ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. «Ορισμένες Πολιτείες έλαβαν μη καταληκτικά αποτελέσματα από τα εργαστήρια», εξήγησε η Νάνσι Μεσονιέρ, η διευθύντρια του τμήματος αναπνευστικών παθήσεων και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι το ένα από τα τρία αντιδραστήρια δεν λειτουργεί ομαλά. Για αυτό το ξανακατασκευάζουμε».

Μάλιστα, χθες (11/02) η αμερικανική κυβέρνηση ανέφερε ότι 36 χώρες παρήγγειλαν αυτά τα τεστ. Με το κάθε σετ μπορούν να εξεταστούν 700-800 δείγματα. Αφού αρχικά ανέφεραν ότι είχε αρχίσει η αποστολή των σετ στα διεθνή εργαστήρια, τα Κέντρα Ελέχου είπαν σήμερα (12/02) στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη, εξαιτίας του προβλήματος που εντοπίστηκε στις ΗΠΑ.

Προς το παρόν, όπως συμβαίνει και από την αρχή της επιδημίας, όλα τα τεστ στις ΗΠΑ γίνονται στην Ατλάντα, στην έδρα των Κέντρων Ελέγχων. Μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ έχουν εντοπιστεί 13 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.