Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία «Λέανδρος» – Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια

Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία «Λέανδρος» – Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια Featured

By / ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ / Wednesday, 13 January 2021 11:54

 

 

 

Από αύριο, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η ψυχρή εισβολή στη χώρα μας, με τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού να είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη και κάτω από το 0 αλλά και τα χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Η κακοκαιρία «Λέανδρος» είναι προ των πυλών και έτοιμη να δείξει τα «δόντια» της στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, από απόψε το βράδυ ξεκινά μία ψυχρή «εισβολή» στη χώρα μας, με ιδιαίτερα χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες. Αυτή η ψυχρή εισβολή, που θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, θα διαρκέσει από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Λέανδρος», οι θερμοκρασίες κοντά στην επιφάνεια θα πέσουν σε αρνητικές τιμές ακόμη και στα πεδινά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο θα σημειωθεί ολικός παγετός από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Χιονοπτώσεις αναμένονται από τον «Λέανδρο» ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Πέμπτης. Παρά το γεγονός ότι μεταξύ των διαστημάτων χιονόπτωσης θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης του καιρού, το ισχυρό ψύχος, ιδιαίτερα τις νύχτες, αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα.

Πηγή: Έθνος

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.