Στην αντεπίθεση ο Ερντογάν -Η Τουρκία ξεκινά νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

By / ΔΙΕΘΝΗ / Saturday, 02 March 2019 23:34




Στην πατρίδα του, την πόλη Ριζέ στην βορειοανατολική Τουρκία, βρέθηκε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, το δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων, το οποίο αγόρασε η κρατική Turkish Petroleum και ονομάζεται Yavuz, θα αρχίσει τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο μετά από τις εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης.

Το δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας, που αγοράστηκε έναντι 262,5 εκατομμυρίων δολαρίων έφτασε την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία, από το λιμάνι του Algeciras στην Ισπανία.

«Αγοράσαμε το νέο μας πλοίο και το ονομάσαμε Yavuz. Το Yavuz θα ξεκινήσει επίσης εργασίες γεώτρησης στη Μεσόγειο» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Η ανακοίνωση του Ερντογάν έρχεται ως απάντηση στην είδηση για τοω εντοπισμό ενός μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ Η ανακοίνωση του Ερντογάν έρχεται ως απάντηση στην είδηση για τοω εντοπισμό ενός μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ

Το πρώτο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας, το Φατίχ (ο Κατακτητής) ξεκίνησε τις γεωτρήσεις τον Οκτώβριο στην περιοχή Alanya, στην νότια επαρχία της Αττάλειας.

Η ανακοίνωση αυτή του Ερντογάν έρχεται μερικές μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση για τον εντοπισμό ενός μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ από τους κολοσσούς Exxon Mobil -Qatar Petroleum στο «οικόπεδο 10».

Πηγή: iefimerida.gr

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.