Ο Βόλος και το Πήλιο στις εκθέσεις τουρισμού του Βουκουρεστίου και του Μονάχου

By / ΤΟΠΙΚΑ / Wednesday, 27 February 2019 18:31





Ο Δήμος Βόλου / Αντιδημαρχία Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, η Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Νοτίου Πηλίου και η Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου από κοινού και με την παρουσία της Ένωσης Ξενοδόχων και της Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων Νομού Μαγνησίας και πολλών επαγγελματιών του τουρισμού, σε συνέχεια της εφαρμογής του προγράμματος προβολής 2019 συμμετείχαν στις εκθέσεις τουρισμού TTR 2019 στο Βουκουρέστι/Ρουμανία και FREE στο Μόναχο/Γερμανία.

Στις 21 έως και 24 Φεβρουαρίου 2019 οι 3 Δήμοι έδωσαν ραντεβού με το κοινό της Ρουμανίας στην έκθεση TTR  2019, που γίνεται κάθε χρόνο στο Βουκουρέστι. Η συγκεκριμένη αγορά έχει αναδειχθεί από τις σημαντικότερες για την περιοχή του Βόλου και του Πηλίου, καθώς τα ποσοστά επισκεψιμότητας των Ρουμάνων τουριστών διατηρούνται στην πρώτη θέση των αλλοδαπών επισκεπτών της περιοχής τα τελευταία 4 χρόνια κυρίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο και σε όλο το μήκος της ακτογραμμής από την Αγχίαλο μέχρι το Τρίκερι και το Χορευτό. Αυτός είναι ο λόγος που το περίπτερο του προορισμού στην έκθεση, φιλοξένησε μεγάλο πλήθος επαγγελματιών που εκπροσώπησαν πλήθος καταλυμάτων και τουριστικών γραφείων. Το σύνολο των ατόμων που πλαισίωσαν την εκθεσιακή συμμετοχή, προέβαλε υποδειγματικά το σύνολο του προορισμού και με άψογη συνεργασία κατάφερε να προωθήσει δυναμικά την περιοχή στους επισκέπτες.

Παράλληλα, στις 20 έως και 24 Φεβρουαρίου 2019 η περιοχή παρουσιάστηκε και στην έκθεση FR.E.E. 2019 που γίνεται κάθε χρόνο στο Μόναχο.  Η έκθεση είναι η μεγαλύτερη έκθεση θεματικού τουρισμού στην Γερμανική αγορά, φιλοξενεί 1.300 εκθέτες από 70 χώρες με τους επισκέπτες να ενημερώνονται για  Εκδρομές, Κρουαζιέρες, Υγεία & Wellness, τροχόσπιτο και κάμπινγκ, υπαίθρια, θαλάσσια σπορ, ποδήλατο και άλλες θεματικές δραστηριότητες. Η παρουσία του Βόλου και του Πηλίου οργανώθηκε με σκοπό την προβολή της περιοχής ως προορισμός προσβάσιμος αεροπορικά με απευθείας πτήσεις αλλά και οδικά, και την ανάδειξή του ως τόπος κατάλληλος για θεματικές μορφές τουρισμού. Η παρουσία του Βόλου και του Πηλίου προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Γερμανικού κοινού, αλλά και συγκίνησε πλήθος Ελλήνων που διαμένουν στο Μόναχο και την Βαυαρία.

Ειδικότερα θερμές ευχές έδωσαν ο Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και η Γενική Πρόξενος στο Μόναχο κ. Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου που επισκέφτηκαν την αποστολή. Ειδικά ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Μούρεσι Πηλίου, και ο οποίος από το 1972 συμβάλει με την παρουσία του στην ανάδειξη του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην περιοχή της Βαυαρίας, με προσωπικό του άρθρο του στην e-bavariagr.de, συμπεριέλαβε την ακόλουθη δήλωση: «Ως πηλειορίτης εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς τους τρεις Δήμους-διοργανωτές της έκθεσης και εκ βάθους καρδίας ευχαριστίες στους συνοδούς της έκθεσης, για την άριστη προβολή της ιδιαίτερης, φιλτάτης, πατρίδας μου στην καρδιά της Ευρώπης. Με ευχές, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης». (Το σύνολο του άρθρου φιλοξενείται στο https://e-bavariagr.de/provoli-tou-nomou-magnisias-stin-ekthesi-tourismou-sto-monaxo2019/)

Επόμενη έκθεση με συμμετοχή του Βόλου και Πηλίου είναι της Γαλλίας / Παρίσι, Salon de Vacances από 14 έως 17 Μαρτίου.

 

Ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού

Αναστάσιος Μπατζιάκας

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.