ΤΡΙΚΑΛΑ

ΤΡΙΚΑΛΑΣτέγη για τον χειμώνα προσφέρει ο Δήμος Τρικκαίων σε αστέγους της περιοχής. Για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με τη «Συνειρμός» αμκε, λειτουργεί τον χώρο για νυχτερινή φιλοξενία των ατόμων που έχουν ανάγκη.Ομιλία του Δημάρχου Τρικκαίων την εκδήλωση «Ολοι μοναδικοί, όλοι ίσοι» του υπουργού Επικρατείας και του Συντονιστικού Μηχανισμού για την ΑναπηρίαΤο πιο υψηλό χριστουγεννιάτικο φυσικό δέντρο της χώρας φωτίστηκε! Στα Τρίκαλα, προσκαλεί και περιμένει όλους τους φίλους των γιορτών της χαράς και της αγάπης, να ζήσουν στιγμές μοναδικές στον 8ο Μύλο των Ξωτικών.Νεκρός βρέθηκε αλλοδαπός κρατούμενος ηλικίας 35 ετών στις φυλακές Τρικάλων, μέσα στο κελί του.
Βούλγαρος κρατούμενος κατήγγειλε ότι τον βίασε συγκρατούμενός του.
Στον Δήμο Τρικκαίων, που πρωτοστατεί στην εφαρμογή του νόμου για το κάπνισμα το «9ο Πανελλήνιο Μαθητικό  Συνέδριο για την πρόληψη του καπνίσματος» είναι η ακλύτερη ευκαιρία για διάχυση της εκστρατείας. Μετά την άκρως επιτυχημένη ενημερωτική εκδήλωση του Ιανουαρίου του 2018 του Δήμου Τρικκαίων George D. Behrakis Ερευνητικό Εργαστήριο και το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων, η εκστρατεία εξαλλάσσεται και αναβαθμίζεται με τη διοργάνωση του συνεδρίου, υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Στις 6 Νοεμβρίου 2018 το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων «Αθανάσιος Τριγώνης», στην Αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος». Συνδιοργανωτές είναι, ο Δήμος Τρικκαίων, το George D. Behrakis Ερευνητικό Εργαστήριο, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και η οργάνωση Smoke Free Greece. Ο τίτλος του είναι «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα» και το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:
Συνεχίζει την εφαρμογή του νόμου ενάντια στο κάπνισμα ο Δήμος Τρικκαίων. Το βράδυ της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου 2018, κοντά στα μεσάνυχτα, προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας προέβη σε πλήθος ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης. Βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις (σε καταστήματα και πολίτες) και οι παραβάτες έλαβαν το σχετικό πρόστιμο.
Τα «τείχη» των Τρικάλων θα γκρεμιστούν με το χρυσό μετάλλιο. Αυτή την υπόσχεση έδωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου για τη μεγάλη διάκριση από τη Φένια Τζέλη.Με τη δράση «Τα Τρίκαλα Περπατούν για την Ελευθερία», ο Δήμος Τρικκαίων, το Δίκτυο Εθελοντών και η ΜΚΟ Α21, μετείχαν στην παγκόσμια εκδήλωση ενάντια στην εμπορία ανθρώπων. Τρικαλινές και τρικαλινοί, το απόγευμα του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου 2018 μετείχαν στη συμβολική κινητοποίηση, που περιελάμβανε πεζοπορία εντός του κέντρου της πόλης εν είδει πικετοφορίας, με μηνύματα ευαισθητοποίησης ενάντια στο μέγιστο αυτό πρόβλημα. Χαρακτηριστικό ένα εξ αυτών: Γλιτώνει μόνο το 1% των ανθρώπων που πέφτουν θύματα trafficking.

Please publish modules in offcanvas position.