ΜΕΡΚΟΝΙΑΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και αντιγριπικό εμβολιασμό, έστω και τώρα, των παιδιών που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, προτείνει η παιδίατρος-λοιμωξιολόγος υπεύθυνη τμήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).Όλοι έχουμε βιώσει αυτό το συναίσθημα. Διαβάζουμε ένα βιβλίο ή ανοίγουμε έναν φάκελο όταν, ξαφνικά, νιώθουμε έναν φριχτό πόνο στο δάχτυλό μας. Βλέπουμε λίγο αίμα και συνειδητοποιούμε ότι μόλις κοπήκαμε από το χαρτί.
Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση σοβαρών τραυματισμών στον νωτιαίο μυελό δημιουργεί πρωτοποριακή μελέτη Σουηδών επιστημόνων του πανεπιστημίου Karolinska, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Cell».Η βιταμίνη D φαίνεται να επιταχύνει την αποβολή των μυκοβακτηριδίων της φυματίωσης από τους πνεύμονες ανθρώπων που νοσούν

 

 

Του Χειρουργού Πρωκτολόγου Dr Μουσιώλη Δ.
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι φαρμακευτικές εταιρείες στα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας αναφορικά με τα νοσοκομειακά φάρμακα υψηλού κόστους (1Α), ζητώντας άμεση συνάντηση.
Οι στατίνες -η συχνότερα συνταγογραφούμενη διεθνώς κατηγορία φαρμάκων για τη μείωση της χοληστερίνης- μειώνουν τον κίνδυνο σοβαρού καρδιαγγειακού επεισοδίου, όπως εμφράγματος ή εγκεφαλικού, ακόμη και σε ανθρώπους άνω των 75 ετών.
Το πρωινό, που θεωρείται από πολλούς ειδικούς το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας, δεν βοηθά στην απώλεια κιλών και στη μείωση του βάρους, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.

Η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου αυξάνει την πιθανότητα ο ατμιστής να πάθει εγκεφαλικό, έμφραγμα ή στεφανιαία νόσο, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, τη μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα.

Please publish modules in offcanvas position.