«Ναυτική Εβδομάδα» στον Βόλο - Παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας

By / ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ / Tuesday, 04 June 2019 07:44«Η Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια αδράνειας του θεσμού αυτού, τον Ιούνιο του 2015, στο πλαίσιο του «Θεματικού Έτους Πολιτισμού» της «Μαγνήτων Κιβωτού», «Μάγνητες και ο Πολιτισμός της Θάλασσας», αλλά και της υλοποίησης του στόχου για την καθιέρωση Θεσμών, πάντοτε σε αγαστή συνεργασία με άλλους φορείς.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης του 2015, του 2016, του 2017 και του 2018, επανερχόμαστε και φέτος με την 5η συνεχή επαναδιοργάνωση της «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2019», με περισσότερες συνεργασίες, πλουσιότερο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, και συνέχιση της τιμητικής αναφοράς σε Μεσογειακές περιοχές».
Αυτό αναφέρεται από τους διοργανωτές και όπως τονίζεται, «για την εφετινή χρονιά, τιμούμε τη Μεσογειακή πόλη της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου και μάλιστα με την παρουσία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄.

Η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2019», θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 6 έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, στον ίδιο χώρο, που καθιερώθηκε πλέον στην παραλία του Βόλου, στον χώρο προ του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά και στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο», στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας Βόλου «Βασίλης Πολύμερος», στο «Κτίριο Τσικρίκη» της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και στην παραλία των Αλυκών.

Συνδιοργανώνεται και φέτος με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β. Α.Ε.), την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Θα συμμετέχουν αθλητικοί και πολιτιστικοί φορείς και Σύλλογοι του Βόλου και θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων κοινωνικών φορέων, ναυταθλητικών σωματείων, χορευτικών συγκροτημάτων, χορωδιών κ.ά.
Όπως σημειώνουν οι συνδιοργανωτές, «η σημαντικότερη αναφορά στον εφετινό εορτασμό, είναι η απόφαση της Ιεράς Μητροπόλεως και όλων των συνδιοργανωτών φορέων να τιμήσουν τη Μεσογειακή πόλη της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία και η συνέργεια με τόσους σημαντικούς φορείς του Δημοσίου, της Αυτοδιοίκησης, του αθλητισμού και του πολιτισμού, έχει πλέον προσδώσει έναν υπερτοπικό χαρακτήρα στο θεσμό που καθιερώθηκε πλέον. Η «Μαγνήτων Κιβωτός» και όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς, καλούν τους πολίτες να αγκαλιάσουν και αυτή την προσπάθειά τους.

Αναλυτικά στοιχεία για τους στόχους, τις προοπτικές και το πρόγραμμα της «Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο 2019» θα αναλύσουν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού και Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού» κ. Ιγνάτιος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κυρία Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Β. Α.Ε. Παντολέων Σκάγιαννης και Γεώργιος Τοζίδης, εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν σε συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη εβδομάδα».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «η επιτυχής πραγματοποίηση της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο2019», θα αναδείξει ακόμη περισσότερο τη σχέση της περιοχής μας με την Αλεξάνδρεια, αλλά και του Πολιτισμού με τη Θάλασσας της Μαγνησίας και θα ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους της σε γενικότερα θέματα της Μεσογείου και της φιλίας των λαών της».

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.