Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας: Την Πέμπτη η κεντρική εκδήλωση στην παραλία του Βόλου

By / ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ / Wednesday, 25 September 2019 12:49Ο Δήμος Βόλου μέσω της Αντιδημαρχίας Δόμησης και Βιώσιμης Κινητικότητας συμμετείχε στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με δράσεις κυρίως εκπαιδευτικές και στόχο τη διαφύλαξη των αρχών της Βιώσιμης Κινητικότητας και την προώθηση της ενεργητικής μετακίνησης.

Η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας με σύνθημα «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί!» ανέλαβε τη διοργάνωση μίας σειράς δράσεων διάχυσης της πληροφόρησης και αφύπνισης των χρηστών του αστικού και περιαστικού χώρου καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας με κορυφαία τη δράση της Παρασκευής 20/9/2019 στις 10.00π.μ., όπου στην παραλία του Βόλου στην περιοχή του Ηρώου είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση, η οποία αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών, θα υλοποιηθεί όμως την Πέμπτη 26/9/2019 στις 10.00 το πρωί, στον ίδιο χώρο πλησίον του Ηρώου της παραλίας και θα περιλαμβάνει:

– Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής,

– Διαγωνισμούς Ζωγραφικής,

– Συμβολικό «κλείσιμο» κεντρικής οδού της πόλης,

– Πορεία με τα πόδια, με ποδήλατα και αναπηρικά αμαξίδια,

– Μικρή διαδρομή με πλήρως προσβάσιμο λεωφορείο της Αστικό ΚΤΕΛ.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κλήρωση με καινούρια ποδήλατα και θα χορηγηθούν αναψυκτικά και σνακ στα παιδιά που θα συμμετάσχουν. Την εκδήλωση υποστηρίζει ενεργά το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» και συμμετέχουν η Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε., η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, η Κ.Σ.Ε. Δράση & Ενέργεια – Ποδηλατοδράσεις, ποδηλατικοί και αθλητικοί σύλλογοι της πόλης, σύλλογοι ΑΜΕΑ και λοιποί φορείς.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Πρόκειται για θεσμό ο οποίος έχει καθιερωθεί και υλοποιείται ανελλιπώς από το 2002. Συμμετέχουν όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ο Δήμος Βόλου έχει λάβει βραβείο (2018) ως μία από τις Δέκα Κορυφαίες Ελληνικές Συμμετοχές στην Εβδομάδα Κινητικότητας. Πιστός και φέτος στο ραντεβού του με τις αρχές της κινητικότητας, ο Δήμος Βόλου συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία ώστε η πόλη να αλλάξει προς το καλύτερο. Η φετινή διοργάνωση στόχευσε στην ανάδειξη του ασφαλούς περπατήματος και της ποδηλασίας ως τρόπων κίνησης με οφέλη πολλαπλά, όπως την κοινωνική και οικονομική προσβασιμότητα, την αξιοπιστία, τη μείωση των εκπομπών του άνθρακα, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, το θετικό αντίκτυπο στην υγεία και την ευελιξία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας προτάθηκε ο περιορισμός στη χρήση αυτοκινήτων Ι.Χ. και ενθαρρύνθηκε η χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Η ενεργή συμμετοχή των δημοτών, είναι πολύ σημαντική για την επίτευξη των στόχων της Βιώσιμης Κινητικότητας στην πόλη μας, με στόχο ευκολότερες, ασφαλέστερες και οικονομικότερες μετακινήσεις, μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, διασφάλιση ενεργειακών πόρων και ευρύτερα την προστασία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή, συμβάλλοντας στη διασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος διαβίωσης και για τις επόμενες γενιές.

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται στη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας, κτίριο Σπίρερ, Μικρασιατών 81, στο τηλέφωνο 24213-56874 (κ. Ελένη Ψυχούλη), ή μέσω e-mail στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.