Ποιος είναι ο «φιλικός διάβολος» που δεν θέλουν να βλέπουν οι Ισπανοί;

By / ΠΕΡΙΕΡΓΑ / Saturday, 26 January 2019 10:09

 

 

Τις τελευταίες ημέρες η εμφάνιση ενός περίεργου αγάλματος έχει προκαλέσει σάλο σε πόλη της Ισπανίας και ο λόγος; Επειδή αναπαριστά έναν... σατανά! Οι κάτοικοι της Σεγκόβια αντιδρούν απέναντι στον πολύ φιλικό και χαρούμενο διάβολο, μην θέλοντας την εγκατάσταση του εκεί.

Το συμπαθές κατά τα άλλα γλυπτό δημιουργήθηκε προς τιμή ενός τοπικού θρύλου, σύμφωνα με τον οποίον ο σατανάς ξεγελάστηκε προκειμένου να χτίσει το διάσημο τοπικό υδραγωγείο, όμως αυτό που ενοχλεί τους κατοίκους είναι ότι ο διάβολος παραείναι φιλικός και γλυκούλης, ενώ βγάζει και selfie με το κινητό του τηλέφωνο.

 

 

Από την πλευρά του, ο δημιουργός του χαμογελαστού σατανά δήλωσε σε συνέντευξη του στο BBC ότι δεν περίμενε σε καμία περίπτωση αυτήν την αντίδραση από τον κόσμο. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι δικαστής επέβαλε την παύση της διαδικασίας τοποθέτησης του αγάλματος και παράλληλα εξετάζεται το αν το γλυπτό θεωρείται προσβλητικό για τους χριστιανούς. Από την άλλη περισσότεροι από 5.400 κάτοικοι της πόλης, που αποτελούν κάτι περισσότερο από το 10% του συνολικού πληθυσμού της πόλης υπέγραψαν αίτημα για την ματαίωση της τοποθέτησης του αγάλματος, αναφέροντας ότι εκείνο προσβάλλει τους καθολικούς γιατί απεικονίζει το κακό με χαρούμενο τρόπο, αρά το εξυψώνει και το ωραιοποιεί, αφού ο σατανάς ως γνωστόν δεν έχει τίποτα καλό και άρα καμία σχέση με τον γλυκούλη που βγάζει selfie.

Όπως δήλωσε ο καλλιτέχνης Χοσέ Αντόνιο Αμπέλα, θεωρεί απίστευτο το ότι ο κόσμος υποστηρίζει την ματαίωση του αγάλματος του, αφού πρόκειται για την αναπαράσταση ενός δημοφιλούς μύθου, τον οποίο τα παιδιά διδάσκονται στο σχολείο. Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας ότι αγαπά την Σεγκόβια όπου ζει τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής του και σκοπός του ήταν να αποτυπώσει στο άγαλμα το πόσο ευτυχισμένος είναι. Μάλιστα δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ για την δημιουργία του και ομολογεί ότι δεν την έκανε για τα χρήματα, αλλά από προσωπικό φόρο τιμής προς την πόλη του. Δυστυχώς για τον ίδιο βέβαια οι συμπολίτες του δεν φαίνεται να εκτιμούν την κίνηση του, ούτε να την κατανοούν ιδιαίτερα.

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.