Κτηματολόγιο: Τα 5 μέτρα διευκόλυνσης για τους πολίτες -Δόσεις με πιστωτικές κάρτες

By / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Thursday, 24 October 2019 11:55

 

Με συγκρατημένη αισιοδοξία παρακολουθεί η διοίκηση του Κτηματολογίου τον αυξημένο ρυθμό υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας το τελευταίο διάστημα.

Το Κτηματολόγιο ανακοίνωσε χθες ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία περαιτέρω παράταση από τις προβλεπόμενες προθεσμίες, υπενθυμίζοντας, ωστόσο, ότι η καθυστερημένη δήλωση ιδιοκτησίας δεν συνεπάγεται απώλεια του ακινήτου.

Στη ίδια ανακοίνωση, το Κτηματολόγιο επισήμαινε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν ενεργοποιηθεί τα πρόστιμα, τα οποία, υπό περιπτώσεις, είναι αρκετά «τσουχτερά».

Κτηματολόγιο: Τα 5 μέτρα για τη διευκόλυνση των πολιτών

Προκειμένου να δώσει κίνητρα στους πολίτες -ακόμη και στους «ξεχασιάρηδες»- να προχωρήσουν τη διαδικασία των δηλώσεων ιδιοκτησίας, το Κτηματολόγιο υπενθυμίζει ότι βρίσκονται σε ισχύ πέντε μέτρα διευκόλυνσης.

Σύμφωνα με το Κτηματολόγιο τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

    ·Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων σε περιόδους αιχμής, όπως συμβαίνει κατά κανόνα στις τελευταίες ημέρες συλλογής δηλώσεων, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ για την αποφυγή της πολύωρης αναμονής πολιτών, εφαρμόζει την διαδικασία διαπίστωσης «εμπρόθεσμης προσέλευσης», προκειμένου να ολοκληρώσουν την υποβολή της δήλωσης τους σε μεταγενέστερο χρόνο με ραντεβού.
    ·Παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες από τους Αναδόχους στα Γραφεία Κτηματογράφησης από εξειδικευμένους δικηγόρους και τοπογράφους σχετικά με την διαδικασία υποβολής δήλωσης, τα απαραίτητα έντυπα, έγγραφα, εντοπισμό, κλπ.
    ·Εναλλακτικά της επίσκεψης των πολιτών στα Γραφεία Κτηματογράφησης, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών δηλώσεων μέσα από την ιστοσελίδα του Ελληνικού Κτηματολογίου.
    ·Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης δωρεάν υπηρεσίας για τον εντοπισμό και την οριοθέτηση ακινήτου με χρήση εφαρμογής μέσω κινητού τηλεφώνου.
    ·Παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής του παγίου τέλους με δόσεις μέσω της χρήσης πιστωτικής κάρτας.

Το Κτηματολόγιο υπενθυμίζει ότι για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ελληνικό Κτηματολόγιο καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο 210 6505600 ή στον τετραψήφιο αριθμό 1015, ή να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα: www.ktimatologio.gr.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.