Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές

By / ΠΟΛΙΤΙΚΑ / Wednesday, 15 May 2019 18:30
Σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των ευρωεκλογών, διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 7,6 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, με τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να βρίσκονται στο 12,7%.

Για την ακρίβεια, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,3% έναντι 21,7% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,3%, ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6% και το ΚΚΕ με 5,1%.

Ακολουθούν τα κόμματα που φαίνεται να εκλέγουν ευρωβουλευτές, με την Ελληνική Λύση να συγκεντρώνει 2,2%, την Ένωση Κεντρώων 2%, η Λαϊκή Ενότητα 1,3%, το ΜέΡΑ25 και το Ποτάμι με 1,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι και η

Δημιουργία Ξανά με 1%.

Άλλο κόμμα επιλέγει το 4,3%, όσο ακριβώς και άκυρο/λευκό, αλλά και αποχή.

Η Marc προχώρησε στη δημοσκόπησή της και στην εκτίμηση της εκλογικής επίδοσης των κομμάτων, βάσει διαφορετικών σεναρίων.

Το πρώτο σενάριο με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων και το δεύτερο με κατανομή των αναποφάσιστων, με βάση τι είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές. Με το πρώτο σενάριο η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στο 9,1% ενώ στο δεύτερο σενάριο μειώνεται στο 5,4%.

Τρίτο σενάριο -που κατανέμει τους αναποφάσιστους βάσει πολλών παραγόντων και όχι μόνον αναλογικά ή μόνον βάσει κομματικής προέλευσης- καταγράφει το εύρος των ποσοστών που μπορεί να καταγράψουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη από 31,7% έως 36,9% και ο δεύτερος από 23,9% έως και 28,7%.

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.