Το καλοκαίρι του 2021 το Euro - Προτεραιότητα να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα

By / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Tuesday, 17 March 2020 16:21

 

 

 

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε τη μετάθεση του Euro στην τηλεδιάσκεψη με τις Διεθνείς Ομοσπονδίες - Την Μ.Τρίτη (14 Απριλίου) αναμένεται να αρχίσει ξανά η δράση

Η UEFA αποφάσισε τη μετάθεση του Euro για το καλοκαίρι του 2021 στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιεί με τις Διεθνείς Ομοσπονδίες και τις Λίγκες. Η πρόταση αυτή αρχικά εγκρίθηκε από τις 55 ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες και ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες.

Η UEFA ακύρωσε τις κρατήσεις στην Κοπεγχάγη, που ήταν μία από τις πόλεις που θα φιλοξενούσαν τους αγώνες, ενώ το ίδιο έκανε και η Εθνική ομάδα της Δανίας. Παράλληλα η Ομοσπονδία της Νορβηγίας ενημέρωσε άμεσα πως το Euro 2020 θα διεξαχθεί τελικά το καλοκαίρι του 2021. Μάλιστα αναφέρει ότι το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί από 11 Ιουνίου μέχρι 11 Ιουλίου.

Στο μεταξύ η Πολωνική ομοσπονδία αναφέρει ότι οι ευρωπαϊκοί αγώνες θα διεξάγονται Σαββατοκύριακα και μέσα στην εβδομάδα θα γίνονται οι αγώνες των εθνικών διοργανώσεων, για να βγουν οι ημερομηνίες. Μένει να φανεί αν θα επικυρωθεί κάτι τέτοιο.

Οι φιλικοί αγώνες και τα πλέι οφ του Μαρτίου εξάλλου, αναβάλλονται για το Ιούνιο του 2020.

Η προτεραιότητα πλέον δίνεται στα Εθνικά πρωταθλήματα για να ολοκληρωθούν χωρίς άλλα προβλήματα μέχρι το καλοκαίρι, φυσικά όπου το επιτρέπουν οι καταστάσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος της UEFA είναι να αρχίσει ξανά η δράση στο ποδόσφαιρο την Μ. Τρίτη, στις 14 Απριλίου.

Ήδη έχουν στηθεί δύο ομάδες εργασίες από την UEFA. H μία ασχολείται με το το καλεντάρι και το οργανόγραμμα και η άλλη με τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν παρουσιαστεί.
Το 2021 και το Copa America

Μετά την UEFA και τη μετάθεση του Euro για το 2021 η CONMEBOL αποφάσισε την αναβολή του Copa America για το καλοκαίρι του 2021. Οι αγώνες ήταν προγραμματισμένοι από τις 12 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου στην Κολομβία.

 

πηγή: ethnos.gr

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.