Ο Δήμος Λαρισαίων για την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή

By / ΛΑΡΙΣΑ / Wednesday, 18 April 2018 16:52



Σχετικά με το ζήτημα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και την σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κ. Κούμας» για το θέμα της υλοποίησης του μέτρου στο Δήμο Λαρισαίων, από το Γραφείο Τύπου τονίζονται τα εξής:

Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων τάσσεται υπέρ της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, όπως αποφασίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας.


Όπως  όμως προκύπτει και  από τα επίσημα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης  η άμεση μετάβαση στο νέο σύστημα, θα προκαλέσει προβλήματα στην απορρόφηση των παιδιών σε νηπιαγωγεία, σε αρκετές περιοχές του Δήμου μας. Τα προβλήματα αυτά εντοπίζονται κυρίως στην επάρκεια θέσεων σε νηπιαγωγεία της πόλης. 

Είναι λοιπόν προφανές ότι για την περίπτωση της Λάρισας απαιτείται να υπάρξει ένα μεταβατικό χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πρέπει να έχουν διαμορφωθεί συνθήκες πλήρους ομαλότητας  για την ένταξη των παιδιών σε δομές νηπιαγωγείων της πόλης. Στο ίδιο αυτό διάστημα θα δοθεί η δυνατότητα και στο Δήμο Λαρισαίων να υλοποιήσει τις αναγκαίες προσαρμογές στους ιδιόκτητους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων για την εναρμόνισή τους στα νέα δεδομένα.

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.