Βόλος: Κινητοποιήσεις της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών εν όψει της δίκης με την ΑΓΕΤ-Lafarge

By / ΤΟΠΙΚΑ / Tuesday, 15 October 2019 11:21

 

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 εκδικάζονται στο Δικαστήριο του Βόλου τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΑΓΕΤ-Lafarge σχετικά με τη φορτοεκφόρτωση σκουπιδιών στο λιμάνι της, διαδικασία που έχει καταγγελθεί πολλές φορές και με όλους τους τρόπους από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών. Σύμφωνα με την Επιτροπή, απώτερος και κύριος σκοπός είναι να σταματήσει η καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ-Lafarge, αφού – αν αναγνωριστεί η παραβατικότητά της – θα οδηγήσει σε αναγκαστική παύση της συγκεκριμένης λειτουργίας έως ότου συμμορφωθεί με τις περιβαλλοντικές συμβάσεις.

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί όλους τους πολίτες του Βόλου σε ένα διήμερο κινητοποιήσεων προκειμένου να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους και σε αυτή τη φάση του αγώνα, επισημαίνοντας ότι «το μήνυμα κατά της εταιρείας που παρανομεί και σκορπά θάνατο στην πόλη μας, πρέπει να φτάσει ηχηρότατο στα αυτιά Αρχών και δικαστών».

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 16/10 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στον προαύλειο χώρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Αρχή που – σύμφωνα με την Επιτροπή – φέρει βαρύτατες ευθύνες στο θέμα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge στο Βόλο. Η κατάληψη του χώρου θα ξεκινήσει στις 8.00 το πρωί και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιούνται πολιτιστικές και ενημερωτικές ενέργειες, ενώ δεν θα παρεμποδιστεί η λειτουργία της Υπηρεσίας.
Η κατάληψη θα λήξει με την έναρξη της συναυλίας από έντεχνα και ροκ σχήματα, την Τετάρτη 16/10 στις 7.30 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας. Συγκεκριμένα, παίζουν και τραγουδούν οι Χριστίνα Κουλάκου και Τάσος Κουλούρης, οι Πας a tempo και οι Πάλσαρ, τους οποίους η Επιτροπή ευχαριστεί θερμά – αυτούς και τους τεχνικούς της συναυλίας – που συμμετέχουν αφιλοκερδώς.
Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 17/10, τα μέλη της Επιτροπής καλούν όλο τον κόσμο σε συγκέντρωση στήριξης του αγώνα τους έξω από τα δικαστήρια στις 9.30 το πρωί και κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της δίκης.
«Να είμαστε όλοι εκεί! Να δείξουμε ξανά και δυναμικά ότι δεν θα αφήσουμε να γίνει ο Βόλος ο αποτεφρωτήρας της Ευρώπης, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμία εταιρεία να κερδίζει σε βάρος της υγείας μας και των παιδιών μας, ότι διεκδικούμε τη ζωή», τονίζουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Επιτροπής.

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.