«Έφυγε» από τη ζωή ο Θανάσης Κοντονίνας

By / ΤΟΠΙΚΑ / Friday, 17 January 2020 14:59

 

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου σκόρπισε το άγγελμα του θανάτου του προέδρου των συνταξιούχων εμπόρων του ΤΕΒΕ Μαγνησίας, Θανάση Κοντονίνα.

Ο Θανάσης Κοντονίνας που έδινε μάχη για τη ζωή νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου μετά από πολύ σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, τελικά δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε σήμερα το πρωί, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια τους φίλους του και όλον τον εμπορικό κόσμο του Βόλου.

Οι οικείοι του μέσα στο βαρύ τους πένθος εξέφρασαν την επιθυμία να γίνει δωρεά των οργάνων του, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό να γίνει.

Ο Θανάσης Κοντονίνας ξεκίνησε να εργάζεται από τα παιδικά του χρόνια.  Από την ηλικία των 9 ετών βρισκόταν στην αγορά του Βόλου και αγωνίστηκε πολύ αλλά κατάφερε να ανοίξει το δικό του κατάστημα με παιδικά ενδύματα.

Αρχικά εργαζόταν ως υπάλληλος στο κατάστημα νεωτερισμών «Σ. Λεβή και ΣΙΑ», που βρισκόταν οδό Ηπείρου.
Στη συνέχεια δημιούργησε το δικό του κατάστημα στην οδό Αντωνοπούλου και το διατήρησε για 37 χρόνια, μέχρι τη συνταξιότησή του.

Είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Βόλου, είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Βόλου. ήταν ενεργό μέλος του ΚΚΕ, μέλος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Μαγνησίας με πλούσια προσφορά στα κοινά.

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, σήμερα Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 13:00, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, μετά το θλιβερό άγγελμα θανάτου του
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΟΝΤΟΝΙΝΑ
ο οποίος διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και αφού άκουσε τον Πρόεδρο αυτού, ο οποίος εξήρε τις αρετές του εκλιπόντος, τις προσφερθείσες υπηρεσίες του προς τον Επιμελητηριακό θεσμό και τον επαγγελματοβιοτεχνικό κόσμο, καθώς και την ποικιλόμορφη δράση του στον κοινωνικό τομέα της πόλης μας, εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω Ψήφισμα:
1.    Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στο Επιμελητήριο.
2.    Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.
3.    Να κατατεθεί στη μνήμη του χρηματικό ποσό στο ΙΔΡΥΜΑ «ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ».
4.    Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό Τύπο.
5.    Να επιδοθεί αντίγραφο του παρόντος στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Πρόεδρος
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.