Σήμερα Σάββατο το τελευταίο αντίο στον Θανάση Κοντονίνα

By / ΤΟΠΙΚΑ / Saturday, 18 January 2020 11:42

 

Οικογένεια, συγγενείς και φίλοι θα που σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον Θανάση Κοντονίνα που έφυγε από τη ζωή.

Ο Θανάσης Κοντονίνας «έσβησε» χθες το πρωί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, όπου νοσηλευόταν μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο,  βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, συγγενείς και φίλους. Αγωνιστής μέχρι το τέλος, μέλος του ΚΚΕ, συμμετείχε σε κάθε κινητοποίηση και η τελευταία φορά που έδωσε το παρών ήταν στη συγκέντρωση στήριξης των εργαζομένων του ΟΤΕ.
Ο Θανάσης Κοντονίνας ήταν 72 ετών και έδωσε γενναία μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του. Προχθές, λίγο μετά το μεσημέρι, πληροφορίες ήθελαν ο Θ. Κοντονίνας να έχει χάσει τη μάχη, μετά από ψήφισμα τοπικού φορέα, το οποίο αποσύρθηκε άμεσα από τη δημοσιότητα, καθώς η είδηση διαψεύστηκε από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον.
Η καρδιά του έπαψε να χτυπάει τελικά χθες το πρωί και η είδηση επιβεβαιώθηκε από την οικογένειά του.
Ο Θανάσης Κοντονίνας ξεκίνησε να εργάζεται από τα παιδικά του χρόνια. Από την ηλικία των 9 ετών βρισκόταν στην αγορά του Βόλου και αγωνίστηκε πολύ αλλά κατάφερε να ανοίξει το δικό του κατάστημα με παιδικά ενδύματα. Αρχικά εργαζόταν ως υπάλληλος στο κατάστημα νεωτερισμών «Σ. Λεβή και ΣΙΑ», που βρισκόταν οδό Ηπείρου. Στη συνέχεια δημιούργησε το δικό του κατάστημα στην οδό Αντωνοπούλου και το διατήρησε για 37 χρόνια, μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Αγωνιστής, ανιδιοτελής, ανθρώπινος.
Είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Βόλου, ήταν ενεργό μέλος του ΚΚΕ και πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Μαγνησίας με πλούσια προσφορά στα κοινά. Υπήρξε από τα πρόσωπα που ξεκίνησαν την ίδρυση του Μουσείου της Πόλης.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων.

 

πηγή: e-thessalia.gr

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.