Βόλος: Έκλεβε ρεύμα από τα σπίτια των γειτόνων του Featured

By / ΤΟΠΙΚΑ / Friday, 14 February 2020 09:07

 

Καινούργιο τρόπο βρήκαν τώρα επιτήδειοι για να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και να μη χρεώνονται με λογαριασμούς. Παρεμβαίνουν στο δίκτυο και παίρνουν ρεύμα από τις παροχές γειτόνων τους.

Αυτό εντόπισε στην περίπτωση 63χρονου Βολιώτη τεχνικό συνεργείο της ΔΕΗ μετά από καταγγελία που έγινε τον Απρίλιο του 2019. Επί πέντε ολόκληρα χρόνια είχε ρεύμα δίχως να πληρώνει ευρώ ζημιώνοντας δύο γειτόνισσές του. Οι γυναίκες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη διαμαρτυρόμενες όταν διαπίστωσαν τι συμβαίνει και οι λογαριασμοί ρεύματος ήταν αδικαιολόγητα φουσκωμένοι. Είχαν καταβάλει επιπλέον ποσό 5.360 ευρώ εξοφλώντας με τον λογαριασμό τους και το ρεύμα που κατανάλωνε ο 63χρονος.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε να εκδικαστεί στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου προχθές και ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή εφέσιμη. Ο επιτήδειος δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για να απολογηθεί για τις πράξεις του και καταδικάστηκε ερήμην. Οι δύο γειτόνισσές του που είχαν ζημιωθεί με τη ρευματοκλοπή περιέγραψαν στη δίκη τι συνέβη.

Στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου έχουν εκδικαστεί πολλές υποθέσεις ρευματοκλοπών. Κάποιες αφορούσαν ακόμη και σε επαγγελματίες, που έκλεβαν ηλεκτρικό ρεύμα και λειτουργούσαν ολόκληρες επιχειρήσεις στην πλάτη της ΔΕΗ με ζημία χιλιάδων ευρώ. Ομως, πρώτη φορά ανέβηκε στο ακροατήριο τέτοιου είδους ρευματοκλοπή. Ο κατηγορούμενος να έχει ζημιώσει γειτόνισσές του προκειμένου να έχει ρεύμα.

Οι ρευματοκλοπές στα χρόνια της κρίσης έχουν τετραπλασιαστεί. Οι καταναλωτές θα κληθούν να πληρώσουν ποσό άνω των 300 εκατ. ευρώ για να καλυφθεί το κόστος τους που επιβαρύνει σε πρώτη φάση τους προμηθευτές του ρεύματος και κυρίως τη ΔΕΗ που συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα μερίδια αγορά το 2018, ενώ αντίστοιχο αναμένεται να είναι το κόστος και για το 2019.

 

πηγή: volosday.gr

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.