Μαγνησία: Μισθώθηκαν τέσσερα ξενοδοχεία καραντίνας Featured

By / ΤΟΠΙΚΑ / Saturday, 27 June 2020 08:48

 

Το υπουργείο Τουρισμού έδωσε στην Παρασκευή στη δημοσιότητα την Υπουργική Απόφαση με την οποία δημοσιοποιείται η λίστα με τα τουριστικά καταλύματα, τα οποία μισθώνονται αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού. Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Στον Δήμο Βόλου μισθώνεται ξενοδοχείο 4 αστέρων με 10 δωμάτια.

Στην Αλόννησο ξενοδοχείο 2 αστέρων με 27 δωμάτια.

Στην Σκιάθο ξενοδοχείο 3 αστέρων με 34 δωμάτιο

Και στην Σκόπελο ξενοδοχείο 3 αστέρων με 50 δωμάτια.

Σε κάθε περίπτωση ο σχεδιασμός για τα ξενοδοχεία καραντίνας θα έχει οριστικοποιηθεί μέχρι την 1η Ιουλίου, όταν ανοίξουν ξανά τα σύνορα.  Όταν θα καλυφθούν οι ανάγκες για ξενοδοχεία καραντίνας για το σύνολο της χώρας, αίρεται η υποχρέωση των ξενοδοχείων να έχουν κενά δωμάτια για τη φιλοξενία τυχόν κρουσμάτων Covid. Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Τουρισμού, έως τώρα έχει καλυφθεί το 67% των αναγκών σε ξενοδοχεία καραντίνας, σε 59 περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Ωστόσο, φαίνεται πως τα περισσότερα ξενοδοχεία, ειδικά τα πολυτελείας, θα διατηρήσουν δωμάτια καραντίνας καθώς ένας τουρίστας που μένει σε πεντάστερο δύσκολα θα μείνει σε δωμάτιο φθηνού ξενοδοχείου.

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.