Αχιλλέας Μπέος: Ψυχραιμία και όχι πανικός μετά τα κρούσματα κορωνοϊου Featured

By / ΤΟΠΙΚΑ / Friday, 31 July 2020 13:30

 

Παρέμβαση με δήλωση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορωνοϊού στην πόλη κάνει ο Δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, που συνιστά ψυχραιμία και συμμόρφωση στις υποδείξεις των ειδικών και μόνο, σαν τον μόνο αποτελεσματικό μέτρο για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπέος αναφέρει:

Τα τελευταία αλλεπάλληλα κρούσματα κορωνοϊού στην πόλη μας αναμφίβολα προκαλούν ανησυχία και αποτελούν ένα προειδοποιητικό σήμα για όλους μας ότι η πανδημία είναι εδώ και δεν έχουμε τελειώσει με αυτή.

Ωστόσο όσο και εάν η ανησυχία είναι εύλογη, και επιθυμητή με την έννοια ότι μας βάζει σε εγρήγορση και επιφυλακή, εν τούτοις ο πανικός και η απελπισία που δυστυχώς σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρούνται, λόγω και της παραπληροφόρησης, δεν δικαιολογούνται από την ίδια την πραγματικότητα.

Οι αρμόδιες αρχές είναι δεδομένο ότι παρακολουθούν στενά την κατάσταση και παίρνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα που απαιτούνται. Χωρίς, όμως τη δική μας συμμετοχή και στήριξη στην προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού τίποτα δεν είναι εφικτό και αποτελεσματικό.

Με σύνεση, σοβαρότητα και πειθαρχία στις οδηγίες των ειδικών, και μόνο αυτών, επιδεικνύοντας τον αναγκαίο σεβασμό στην προσωπικότητα και την υγεία του διπλανού μας και συνολικά της κοινωνίας και παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας (κοινωνική απόσταση, μάσκα, ατομική υγιεινή) είναι βέβαιο ότι θα ξεπεράσουμε και αυτή την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Αλλωστε η πόλη μας συγκαταλέγεται στις περιοχές με τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων στην Ελλάδα.

Όπως έχει υπογραμμιστεί σε όλους τους τόνους από τους αρμόδιους (Πολιτεία και επιστημονικούς φορείς) στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι να μην ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Γι’ αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μας να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και να αποφεύγουμε κάθε είδους συγχρωτισμούς.

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.