Τη στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον «Ιανό» ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς ο Κ. Μαραβέγιας

By / ΤΟΠΙΚΑ / Wednesday, 23 September 2020 12:06

 

 

 

Τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας (ΟΕΜΕΘ) για την οικονομική στήριξη των πληγέντων από τον «Ιανό» Θεσσαλών επιχειρηματιών, προώθησε με Αναφορά του προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Ειδικότερα, η Αναφορά απευθύνεται στους υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, Εργασίας κ. Ι. Βρύτση και Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο. Ο κ. Μαραβέγιας υπογραμμίζει την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων προκειμένου να μπορέσουν οι τοπικές επιχειρήσεις να ξεπεράσουν το σοκ της καταστροφής και να προστατευθούν οι τοπικές αγορές.

Η ΟΕΜΕΘ προτείνει, συγκεκριμένα, για όλες τις πληγείσες εμπορικές επιχειρήσεις, με χρονικό ορίζοντα ισχύος τουλάχιστον 6 μηνών, την αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών και δόσεων ρυθμίσεων στον e-ΕΦΚΑ, εκτέλεσης εξώσεων, αναγγελίας ακάλυπτων επιταγών στον Τειρεσία και καταβολής δημοτικών φόρων και τελών.

Η ικανοποίηση των συγκεκριμένων προτάσεων κρίνεται αναγκαία, δεδομένου ότι οι πληγές που προκάλεσε η πρόσφατη πλημμύρα είναι σοβαρές και θα κάνουν καιρό να επουλωθούν. Πολλές από τις επιχειρήσεις µέλη της Ομοσπονδίας έχουν μεγάλες απώλειες σε εμπορεύματα και εξοπλισμό, ενώ την ίδια ώρα βρίσκονται αντιμέτωπες µε σημαντικά έξοδα που δεν είχαν προϋπολογίσει.

Η διοίκηση της ΟΕΜΕΘ αναγνωρίζει ότι οι άμεσες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για 9 μέτρα ενίσχυσης των πληγέντων, είναι σαφώς προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, εκτιμά ότι θα πρέπει να καθιερωθεί µία «αυτόματη» διαδικασία η οποία µε µία απλή διαπιστωτική πράξη της διοίκησης θα ενεργοποιεί τα προτεινόμενα μέτρα για όλες τις πληγείσες επιχειρήσεις, µε χρονικό ορίζοντα ισχύος τουλάχιστον 6 μηνών.

Με την Αναφορά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για την ικανοποίηση των αιτημάτων, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και με δεδομένο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις δοκιμαζόμενες περιοχές, το οποίο εκδηλώθηκε εμπράκτως με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη της Καρδίτσας και κυβερνητικών στελεχών στον Αλμυρό και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.