Παραχώρηση τμημάτων οικοπέδων για πεζοδρομήσεις ζητά ο Δήμος Σκοπέλου

By / ΤΟΠΙΚΑ / Wednesday, 23 September 2020 12:10

 

 

Το ζήτημα της κατασκευής πεζοδρομίων στη Σκόπελο, τέθηκε υπόψη της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο νησί, που στόχο είχε  την παρακολούθηση της εξέλιξης κατασκευής των έργων.

Η ανταπόκριση της κ. Κολυνδρίνη στο αίτημα της δημοτικής αρχής για κατασκευή πεζοδρομίων στον επαρχιακό δρόμο Αγ. Ρηγινάκη – Παναγία Ξενιά, στον επαρχιακό του Έλιους (φαρμακείο Μαντά) και της Γλώσσας (διασταύρωση Καστρί), υπήρξε θετική.
Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκε το νησί ο μηχανικός κ. Ρ. Καραμαύρος, ο οποίος σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Δ.Σ Άγγελο Ξηντάρη, τον Αντιδήμαρχο Νκόλαο Βαφίνη και τους Προέδρους και Συμβούλους των Κοινοτήτων Έλιους και Γλώσσας, επισκέφθηκαν τις παραπάνω περιοχές, προκειμένου να διενεργήσουν έναν πρώτο επιτόπιο έλεγχο – αυτοψία και να διαπιστώσουν τυχόν υπάρχουσες αστοχίες. Από την αυτοψία δυστυχώς προέκυψε ότι σε συγκεκριμένα τμήματα της οδού δεν είναι δυνατή η κατασκευή πεζοδρομίου, πλάτους τουλάχιστον 1,20 μ, λόγω υφιστάμενων περιφράξεων όμορων ιδιοκτησιών.

Όπως τονίστηκε από τη δημοτική αρχή, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο της πεζοδρόμησης και να κατασκευαστεί συνεχές πεζοδρόμιο, το οποίο να εξυπηρετεί τόσο τους πολίτες, όσο και τους επισκέπτες του νησιού, κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία των ιδιοκτητών με τον Δήμο Σκοπέλου. Ταυτόχρονα, ο Δήμος Σκοπέλου απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να παραχωρήσουν τμήμα του οικοπέδου τους, κατά το μέρος μόνον που αυτό απαιτείται για την κατασκευή πεζοδρομίου, για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προς εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:

«Η ευγενική παραχώρησή τους εξυπηρετεί πρωτίστως τις ίδιες τις ιδιοκτησίες, δεδομένου ότι θα δημιουργηθεί ασφαλής πεζοδρόμηση, την οποία θα χρησιμοποιούν καθημερινά οι ίδιοι και μέλη των οικογενειών τους για την ασφαλή μετάβαση προς τις οικίες τους, ενώ παράλληλα δίνεται στους ιδιοκτήτες η δυνατότητα να προσφέρουν εμπράκτως στο κοινωνικό σύνολο, αποδεικνύοντας την κοινωνική τους αλληλεγγύη.
Καλούμε θερμά τους συμπολίτες να συνδράμουν στην ολοκλήρωση του εξαιρετικά σημαντικού για όλους μας, έργου της πεζοδρόμησης της νήσου Σκοπέλου. Η θετική ανταπόκριση των συμπολιτών μας επί του ζητήματος, θα αποτελέσει μέγιστη συμβολή και συμπαράσταση στον καθημερινό αγώνα του Δήμου Σκοπέλου, για προσφορά προς το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα προς την τοπική κοινωνία του νησιού. Ο Δήμος Σκοπέλου παραμένει πάντα στην διάθεση όλων των πολιτών για περαιτέρω διευκρινήσεις επί του ζητήματος».

 

 

 

 

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.