Ζέττα Μακρή: Επιστολή στο υπουργείο Υγείας για τον αποκλεισμό της Μαγνησίας από τη δωρεά Νιάρχου

By / ΤΟΠΙΚΑ / Sunday, 22 November 2020 13:35

 

 

 

Επιστολή στον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, που κοινοποίησε και στον υφυπουργό Β. Κοντοζαμάνη, έστειλε,χθες,Σάββατο,21-11-2020, η πρόεδρος της ειδικής, μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή.

Ο λόγος  αυτής της γραπτής επικοινωνίας ήταν δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, που ανέδειξαν τον αποκλεισμό των δομών δημόσιας υγείας του νομού Μαγνησίας από δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου.

Η βουλευτής έχει, συνεχή αλλά και πρόσφατη, πρωτογενή ενημέρωση των αναγκών και ελλείψεων του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και των κέντρων υγείας, όπως της έχουν γνωστοποιηθεί από τους υπεύθυνους διευθυντές τους, κατόπιν σχετικού αιτήματός της και ενημέρωσης, που ακολούθησε. Το ίδρυμα, σε σχετικό γραπτό αίτημα της κ. Μακρή, την πληροφόρησε για την διαδικασία, που ακολουθείται και για την κεντρική επιλογή από το υπουργείο Υγείας της κατανομής της δωρεάς.

Όμως, τα υγειονομικά μεγέθη και τα συνακόλουθα προβλήματα δεν δικαιολογούν τον πλήρη  αποκλεισμό, αντίθετα ενισχύουν την αναγκαιότητα στήριξης, ενίσχυσης και θωράκισης των δομών του νομού Μαγνησίας, από δωρεές ιδρυμάτων, όπως το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που αναμένουν τις σχετικές υποδείξεις από τους καθ´ ύλην αρμόδιους αξιωματούχους.

«Έστειλα την επιστολή αυτή» εξήγησε η κ. Μακρή, «γιατί το καθήκον μου, ως βουλευτού του νομού, είναι να ενημερώσω την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την υποχρέωση υγειονομικής  ενίσχυσης της Μαγνησίας, όχι ανταγωνιστικά ή αντιπαραθετικά, αλλά δικαιωματικά και απόλυτα. Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι οι υπουργοί δεν θα αγνοήσουν το αίτημα αυτό και θα συμπεριλάβουν και την περιοχή μας στις μελλοντικές επιλογές τους, το ταχύτερο δυνατόν. Άλλωστε η μέχρι τώρα πολιτική, στον τομέα της Υγείας, αποδεικνύει την ευαισθησία και την επάρκεια της ηγεσίας του»

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.