“Η Ζέττα Μακρή στηρίζει 5.500 επαγγελματίες ανθοπώλες”

By / ΤΟΠΙΚΑ / Tuesday, 24 November 2020 19:06

 

 

 

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

H πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, διά της κοινοβουλευτικής οδού, με αναφορά της, που κατέθεσε στις 10 Νοεμβρίου 2020, προωθεί τις προτάσεις του Συλλόγου Ανθοπωλών Καταστηματαρχών Αττικής, για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά δυσμενών οικονομικών επιπτώσεων, που επέφερε η πανδηµία στον κλάδο των Ελλήνων ανθοπωλών, ο οποίος αριθμεί 5.500 επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια.

Δυστυχώς, από την επιβεβλημένη λήψη των μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, η πτώση του τζίρου του συγκεκριμένου κλάδου είναι τόσο μεγάλη έως και μηδενική, καθώς υπάρχει πλήρης απουσία σχεδιασμού γάμων και βαπτίσεων, την τρέχουσα περίοδο, αλλά και ταυτόχρονη ακύρωση προγραμματισμένων εκδηλώσεων, τέτοιου τύπου, κατά 95%, με αποτέλεσμα η βιωσιμότητα, αυτών των επιχειρήσεων, να καθίσταται αμφίβολη.

Λόγω των παραπάνω δυσκολιών, ο Σύλλογος Ανθοπωλών Καταστηµαταρχών Αττικής, ζητεί την ένταξη των ανθοπωλείων στις πληττόµενες επιχειρήσεις και την ενίσχυσή τους µε μέτρα στήριξης, όπως αυτά της 3ης επιστρεπτέας προκαταβολής, της μείωσης κατά 40% των ενοικίων μέχρι τον Μάϊο 2021, της συνολικής ρύθμισης όλων των εκκρεμών οφειλών έτους 2020 προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, της μείωσης του ΦΠΑ των λουλουδιών και φυτών σε 6 %, της χορήγησης άτοκων δανείων, από τις εμπορικές τράπεζες, µε την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, που θα χρησιμοποιηθούν ως κεφάλαια κίνησης, διάρκειας 8 έως 10 ετών, της υποστήριξης της ένταξης των επαγγελματιών σε προγράμματα ΕΣΠΑ, µε ταχεία εκταμίευση κεφαλαίων, σε ποσοστό 100% για δαπάνες αγοράς εμπορικού λογισμικού, ηλεκτρονικών υπολογιστών, εξοπλισμού και οχημάτων μεταφοράς, της κατάργησης της προκαταβολής φόρου εισοδήματος 2020, της μείωσης των συντελεστών φορολόγησης εισοδήματος, της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών για εργαζόμενους και εργοδότες καθώς και της χορήγησης ποσού επιδότησης προς όλους τους πληττόµενους, ανάλογη της μείωσης του τζίρου, για εργοδότες που διατηρούν θέσεις εργασίας.

Η κ. Μακρή, με την παρέμβασή της αυτή, συμπαρίσταται και ενισχύει τα αιτήματα ενός κλάδου, ο οποίος, κατ΄ εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων, που και οι ίδιοι αναγνωρίζουν ως δίκαιες και επιβεβλημένες, πλήττεται και έχει ανάγκη λήψης ανακουφιστικών μέτρων.

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.