Στο αρχείο έθεσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου την υπόθεση παράνομων επιστροφών ή μειώσεων φόρου

By / ΤΟΠΙΚΑ / Tuesday, 19 January 2021 12:42

 

 

 

Στο αρχείο τέθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου η υπόθεση με εμπλεκόμενο φοροτεχνικό γραφείο της πόλης, που κατηγορούνταν για απάτη σε βάρος του Δημοσίου και συγκεκριμένα για παράνομες επιστροφές φόρου ή εκπτώσεις φόρου. Πρόκειται για υπόθεση με πανελλαδική εμβέλεια, την οποία, ωστόσο, η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος διαχώρισε και ανέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου να τη διερευνήσει τοπικά.

Τα λογιστικά γραφεία ανά τη χώρα που εμπλέκονταν στην υπόθεση, κατηγορούνταν ότι με το να δηλώνουν στις φορολογικές δηλώσεις φορολογουμένων ότι αυτοί είχαν καταθέσει ψευδώς ποσά στον Λογαριασμό για την Απόσβεση του Δημόσιου Χρέους, οι πελάτες τους ετύγχαναν μείωσης φόρου ή και επιστροφής. Διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση, αλλά τελικά η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, καθώς αποδείχθηκε ότι δεν στοιχειοθετείται ζημία, με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα (άρθρο 405), ενώ οι φερόμενοι ως εξαπατήσαντες την Εφορία, κλήθηκαν από τη φορολογική Αρχή και υπέβαλαν διορθωτικές δηλώσεις, καταβάλλοντας τα ανάλογα πρόστιμα και προσαυξήσεις φόρου.

Υπολογίζεται ότι στις δύο Δ.Ο.Υ. του Βόλου οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ήταν 40 περίπου φορολογούμενοι, ενώ ένα ήταν το λογιστικό γραφείο που εμπλεκόταν, με τον φοροτεχνικό υπάλληλο του εν λόγω γραφείου να αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο υπάλληλος φέρεται να υποστήριξε ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, ότι έκανε ό,τι έκανε για τον πατέρα του, που επίσης έλαβε επιστροφή φόρου. Η υπόθεση είχε απασχολήσει το πανελλήνιο τη τετραετία 2015-18.

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.