Συναγερμός σε σχολεία της Μαγνησία λόγω κρουσμάτων: Εκτεταμένη ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ Featured

By / ΤΟΠΙΚΑ / Monday, 01 March 2021 15:02

 

 

 

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στις υγειονομικές αρχές του Βόλου και τον ΕΟΔΥ εξαιτίας της «κορωνο-επίθεσης» που δέχονται σχολικές μονάδες μέσα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο επιβεβαιώθηκαν κρούσματα στο Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου, στο 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου και στο Γυμνάσιο Βελεστίνου.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω εξελίξεων από σήμερα και για 15 ημέρες αναστέλλεται η λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου, ενώ επίσης κλείνει το 8ο Γυμνάσιο Βόλου, ενώ σήμερα θα ληφθούν αποφάσεις για το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και το Γυμνάσιο Βελεστίνου.

ΕΟΔΥ, διεύθυνση Υγιεινής και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση βρίσκονται υπ’ ατμόν, καθώς υπάρχουν βάσιμοι φόβοι για εκτεταμένη διασπορά, αφού οι στενές επαφές των μαθητών που βρέθηκαν «θετικοί» είναι αφενός πολλοί συμμαθητές τους και αφετέρου σημαντικός αριθμός καθηγητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τον ΕΟΔΥ εστιάζεται στο Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου και στο Γυμνάσιο Βελεστίνου, όπου οι μαθητές που βρέθηκαν «θετικοί» μετέβαιναν και επέστρεφαν από το σχολείο με λεωφορεία που είναι ναυλωμένα για τη μεταφορά μαθητών. Με έναν πρώτο υπολογισμό που έχει γίνει η ιχνηλάτηση στο Μουσικό Γυμνάσιο αφορά περίπου 80 μαθητές που θεωρούνται στενές επαφές του μαθητή που νόσησε, ενώ παράλληλα θα ιχνηλατηθούν και οι καθηγητές.

Στην περίπτωση του Γυμνασίου Βελεστίνου η κατάσταση είναι ακόμη πιο πολύπλοκη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο μαθητής που νόσησε από τον ιό διαμένει στο δημοτικό διαμέρισμα του Αγίου Γεωργίου Φερών και φοιτά στο Γυμνάσιο Βελεστίνου. Μεταφέρεται στο Βελεστίνο με το λεωφορείο που μισθώνεται για το μαθητικό πληθυσμό του χωριού. Αυτό σημαίνει ότι στις στενές του επαφές συμπεριλαμβάνονται περίπου 25 περίπου παιδιά που φοιτούν στο ΓΕΛ και στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου αντίστοιχα.

Σε πρώτη φάση αυτά τα παιδιά θα πρέπει να μπούνε σε καραντίνα, ενώ επίσης θα υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο σταδιακά για να διαπιστωθεί αν υπάρχει διασπορά του COVID-19 ή όχι.

Χθες το βράδυ επίσης έγινε γνωστό ότι προέκυψε ένα ακόμη θετικό κρούσμα στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου, το οποίο κλείνει για 14 ημέρες, καθώς στις στενές επαφές του πρώτου αλλά και του νέου θετικού κρούσματος συμπεριλαμβάνονται και αρκετοί καθηγητές.

Επίσης στο 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό μαθητής της Γ’ Λυκείου, του οποίου στενές επαφές θεωρούνται περίπου 50 συμμαθητές του, από το Τμήμα Γενικής Παιδείας και το Τμήμα Κατεύθυνσης που συμμετέχει, καθώς επίσης και 7 καθηγητές οι οποίοι διδάσκουν σε διάφορες τάξεις του σχολείου.

Σήμερα αναμένεται σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ να ληφθούν αποφάσεις από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας.

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.