ΜΕΡΚΟΝΙΑΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Τι ανησυχητικό έδειξε αυτή η έρευνα για όσους δουλεύουν από το σπίτι

By / ΥΓΕΙΑ / Sunday, 21 February 2021 21:43

 

 

 

Μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Αυστραλία έφτασε στο συμπέρασμα πως η δουλειά από το σπίτι φορώντας τις πιτζάμες σου δεν μειώνει την παραγωγικότητα αλλά συνδέεται με μια πιο φτωχή ψυχική υγεία.

Η έρευνα διεξήχθη από το Ινστιτούτο Woolcock, το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϋ και το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ. Το 41% των συμμετεχόντων απάντησε πως παρατήρησε αύξηση της παραγωγικότητας όσο εργάζονταν από το σπίτι την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο, πάνω από το 1/3 των συμμετεχόντων ανέφεραν πως η δουλειά από το σπίτι είχε ως αποτέλεσμα φτωχότερη ψυχική υγεία.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις συνέπειες που έχει η εργασία φορώντας τις πιτζάμες σου στην παραγωγικότητα και στην πνευματική υγεία. Ανακάλυψαν ότι το ν αφοράει κάποιος πιτζάμες ενώ εργάζεται στο σπίτι συνδεόταν πιο συχνά με όσους ανέφεραν μειωμένη ψυχική υγεία.

Το 59% των συμμετεχόντων που φορούσαν πιτζάμες κατά την διάρκεια της ημέρες τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, παραδέχθηκαν ότι η ψυχική τους υγεία μειώθηκε όσο εργάζονταν από το σπίτι, σε αντίθεση με το 26% που δεν φορούσε πιτζάμες την ίδια περίοδο.

«Ενώ δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ότι το να φοράει κάποιος πιτζάμες είναι η αιτία η ή συνέπεια της επιδείνωσης της ψυχικής υγείας, αυξάνεται η εκτίμηση στην επίδραση του ρουχισμού στην ψυχική υγεία».

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιστημονική επιθεώρηση της Αυστραλίας, εξέτασε τον αντίκτυπο που είχαν τα παιδιά σε όσους εργάζονταν από το σπίτι. Διαπίστωσε ότι το 63% που δούλευε από το σπίτι με ένα νήπιο, είχε μειωμένη παραγωγικότητα. Ομοίως, άτομα που είχαν παιδιά δημοτικού στο σπίτι ενώ εργάζονταν, συμφώνησαν ότι παρεμποδίστηκε η παραγωγικότητά τους.

Tags

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.