ΜΕΡΚΟΝΙΑΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Μαύρη σοκολάτα vs σοκολάτα γάλακτος: Ποια πρέπει να τρως και γιατί

By / ΥΓΕΙΑ / Tuesday, 30 October 2018 23:47
Όταν τρως σοκολάτα γάλακτος στην ουσία δεν τρως σοκολάτα


Είναι δύσκολο να φανταστείς έναν κόσμο χωρίς σοκολάτα. Έτσι δεν είναι; Δεν χρειάζεται, αρκεί να κάνεις τη σωστή επιλογή σοκολάτας.

Από πού προέρχεται η σοκολάτα;
Πριν σου πω πια είναι η πιο υγιεινή σοκολάτα πρέπει να μάθεις τι ακριβώς είναι αυτό το πεντανόστιμο «πράγμα» που δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως. “Ανακαλύφτηκε” γύρω στο 1900 πΧ και μιλάω φυσικά για το κακάο. Αφού οι σπόροι του κακάο στεγνώσουν και ψηθούν θα υποστούν διάφορες επεξεργασίες καθεμιά από τις οποίες θα οδηγήσει σε μια άλλη μορφή σοκολάτας.

Μαύρη σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος;
Όσο πιο επεξεργασμένη είναι η σοκολάτα τόσο πιο πολύ χάνει τα συστατικά της που την καθιστούν μια υγιεινή επιλογή. Τα περισσότερα οφέλη της σοκολάτας προέρχονται από τις φλαβανόλες οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική δράση και πολύ πικρή γεύση. Με την πολλή επεξεργασία όμως αυτές αρχίζουν να εξαφανίζονται. Λόγω του ότι η μαύρη σοκολάτα περιέχει 35% κακάο διατηρεί τα οφέλη σε αντίθεση με την σοκολάτα γάλακτος που έχει περιεκτικότητα σε κακάο λιγότερο από 10%. Αυτό σημαίνει πως όταν τρως σοκολάτα γάλακτος δεν τρως στην ουσία σοκολάτα.

 

protothema.gr

Tags

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.