Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο Σύλλογος Φίλων Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας

By / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / Wednesday, 12 February 2020 11:34

 

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Φίλων Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας Δήμου Παλαμά, στην αίθουσα του Μουσείου το πρωί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11:30πμ

Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή φέτος, αυτό δείχνει και το ενδιαφέρον τους για το Μουσείο μας.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου όπου ευχήθηκε καλή χρονιά στο Σύλλογο και καλή συνέχεια στο σημαντικό έργο του.
Χαιρετισμό με ευχές επίσης απεύθηναν και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Λία Ρογγανάκη, η πρόεδρος Τ.Κ. Ιτέας κ. Θεοδώρα Λύτρα και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Νίκος Καραγιάννης.

 

 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Λύτρας αφού ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή για την καλή και άψογη συνεργασία, ευχήθηκε το 2020 να είναι μια καλή χρονιά για το Μουσείο, με περισσότερες δράσεις και εκδηλώσεις, ώστε να γνωρίσουν οι επισκέπτες αυτό το μοναδικό "κόσμημα" της περιοχής μας, να το αγαπήσουν και να το κάνουν "δικό τους" να γραφτούν και άλλα νέα μέλη στο σύλλογο ώστε να μεγαλώσει και να διεκδικεί.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα πάντα με το καταστατικό του συλλόγου, και η ετήσια γενική συνέλευση των μελών για τα πεπραγμένα της προηγούμενης χρονιάς.

 

 

Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Βασίλειος Γερούκης και Σπυρίδων Ντάφος
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους:
Ο Αντιδήμαρχοι Θωμάς Κοντοβάϊος και Ράνια Φούντα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βαγγέλης Λύτρας, Φωτεινή Καραϊσκου και Χρήστος Σπυρόπουλος, οι πρώην δήμαρχοι Φύλλου Αντώνης Αναστασόπουλος και Δημήτρης Αγγέλου, ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Ιτέας Αχιλλέας Μπαλαντίνας, η πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Ιτέας Τζένη Μακρή, ο Αρχαιολόγος και συγγραφέας Βαγγέλης Ντελής, η πρόεδρος Προαστίου Αθανασία Κρικώνη, ο Σύλλογος Γυναικών Παλαμά, Φύλλου και Ερμητσίου.Σ

 

 

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Νίκος Καραγιάννης έγραψε:

Είχα τη χαρά να παρευρεθώ την Κυριακή 09/02/2020 στην κοπή πίτας του Συλλόγου Φίλων Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας του Δήμου Παλαμά.
Πρόκειται για έναν πολύ ωραίο επισκέψιμο χώρο με ενδιαφέροντα παραδοσιακά εκθέματα της λαογραφικής Ιστορίας .
Θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο Christos Lytras και σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο για το μεράκι , τον εθελοντισμό και την πολύ ωραία ξενάγηση !
Το μουσείο αυτό πρέπει να αποτελέσει εκπαιδευτικό προορισμό για όλα τα σχολεία του νομού και όχι μόνο!

πηγή: iteakarditsas.blogspot.com

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.