Τραγωδία στη Γαύδο: «Αδύνατο να έζησε πάνω από 2,5 ώρες μετά το τροχαίο η 28χρονη» λέει ο ιατροδικαστής

Τραγωδία στη Γαύδο: «Αδύνατο να έζησε πάνω από 2,5 ώρες μετά το τροχαίο η 28χρονη» λέει ο ιατροδικαστής

By / ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ / Tuesday, 13 April 2021 15:51

 

 

Πέρα από τα κατάγματα, η 28χρονη κοπέλα υπέστη ολική ρήξη και στον ένα πνεύμονα - Πώς δικαιολόγησε ο ιατροδικαστής τις μαρτυρίες κατοίκων για τις «6 με 7 ώρες ζωής της 28χρονης μετά το ατύχημα -  Την Τετάρτη στην Κέρκυρα το τελευταίο «αντίο» στην Κορίνα

Νέα δεδομένα αναφορικά με τον χρόνο που μπορεί να επέζησε η 28χρονη Κορίνα μετά την πτώση του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε σε γκρεμό, στη Γαύδο, παρουσίασε ο ατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης που πραγματοποίησε την ιατροδικαστική εξέταση.

Σε αντίθεση με τις μαρτυρίες κατοίκων του νησιού, οι οποίοι ανέφεραν ότι η κοπέλα μπορεί να έζησε 5 και 6 ώρες μετά το τραγικό συμβάν, ο ιατροδικαστής ήταν κατηγορηματικός, σημειώνοντας ότι αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατο να συμβεί, αφού η κοπέλα, εκτός από ακάσχετη αιμορραγία, είχε υποστεί ρήξη στον έναν πνεύμονα της. Κατά συνέπεια, είχε έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, το οποίο πλέον προσπαθούσε να καλύψει ο άλλος, υγιής πνεύμονάς της.

«Έκανε κατάγματα στα πλευρά και ουσιαστικά προκάλεσαν ολικό πρόβλημα στον έναν πνεύμονα που πλέον δεν λειτουργούσε. Εκτός της αιμορραγίας είχαμε και μη λειτουργία του ενός πνεύμονα. Ο άλλος πνεύμονας που λειτουργούσε προσπαθούσε να καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπου. Κατά συνέπεια ένας άνθρωπος με τέτοιες κακώσεις δεν μπορεί να ζήσει για περισσότερες από 2 έως 2,5 ώρες από τη στιγμή που συνέβη το ατύχημα», επισημαίνει ο κ Μπελιβάνης.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ατύχημα έγινε τις πρωινές ώρες χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει κάποιος επακριβώς το χρονικό σημείο.

Ο κύριος Μπελιβάνης, πάντως, μπορεί να δικαιολογήσει τις όποιες μαρτυρίες κατοίκων που σημείωσαν ότι πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να "φύγει" η άτυχη φοιτήτρια, αφού όπως τονίζει «η έννοια του θανάτου για τον απλό πολίτη, ειδικά για έναν πολίτη που ζει σε απομακρυσμένη περιοχή, όπως στη Γαύδο, είναι τελείως διαφορετική από αυτή που ξέρουμε εμείς ως γιατροί. Μπορεί να δουν το οτιδήποτε και να το μεταφράσουν ως "σημάδι ζωής" και είναι κάτι το οποίο μου έχει τύχει κι άλλες φορές. Η επιβίωση, ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες και τα τρομακτικά τραύματα του ανθρώπου είναι πολύ συγκεκριμένη. Δεν μπορεί να είναι 6 και 7 ώρες».

Υπενθυμίζεται ότι για την ανάσυρση της σορού της χρειάστηκε να στηθεί μεγάλη επιχείρηση από το Λιμενικό και την Πυροσβεστική, κάτι που ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Κυριακής.

Σε ότι αφορά στην αιτία του δυστυχήματος, πέραν των όσων μπορεί να κατέθεσε ο οδηγός, δεν μπορεί να προκύψει ασφαλές συμπέρασμα, εαν δεν γίνει πραγματογνωμοσύνη στα συντρίμμια του αυτοκινήτου.

Την Τετάρτη το τελευταίο «αντίο» στην Κορίνα

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα ακόμα τραγικό συμβάν που έχει συγκλονίσει και το Πολυτεχνείο Κρήτης, στο οποίο η 28χρονη από την Κέρκυρα ήταν φοιτήτρια της αρχιτεκτονικής και μάλιστα στο τελευταίο έτος της.

Όπως έγινε γνωστό, η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα γίνει αύριο Τετάρτη στην Κέρκυρα, στον Ιερό Ναό Καναλίων στις 5 το απόγευμα.

Τραγικές φιγούρες, φυσικά, οι γονείς οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν πως από την μία στιγμή στην άλλη έχασαν το παιδί τους.

Πληροφορίες από FlashNews

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.