Γεωργαντάς: Τα θετικά self test να επαληθευτούν -Ετσι θα πάρουν άδεια οι εργαζόμενοι και δικαιολογημένες απουσίες οι μαθητές

Γεωργαντάς: Τα θετικά self test να επαληθευτούν -Ετσι θα πάρουν άδεια οι εργαζόμενοι και δικαιολογημένες απουσίες οι μαθητές

By / ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ / Tuesday, 13 April 2021 16:43

 

 

 

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μίλησε για τα self tests που έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούνται και τόνισε πως όσα έχουν βρεθεί ότι είναι θετικά, πρέπει να επαληθευτούν.

Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, 380.000 self tests διατέθηκαν μέσα σε τρεις ημέρες σε μαθητές Λυκείου και εργαζομένους στα σχολεία και βρέθηκαν 673 θετικά άτομα.
«Τα self tests είναι ένα νέο όπλο, πολύ αποτελεσματικό»

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξήγησε ότι τα θετικά self tests πρέπει να επαληθευτούν, ώστε να μπορούν να πάρουν άδεια οι εργαζόμενοι και δικαιολογημένες απουσίες οι μαθητές. Μάλιστα, είπε για τα self tests ότι είναι ένα νέο όπλο, πολύ αποτελεσματικό.

Επίσης, στη συνέντευξή του μίλησε για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, τονίζοντας ότι τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται οι συνεννοήσεις με τα κράτη-μέλη για το πλαίσιο, υπενθυμίζοντας ότι θα είναι απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, έλαβε αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ ή ανάρρωσε από την ασθένεια.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.