Η τρελή θεωρία συνωμοσίας ότι ο Νιλ Αρμστρονγκ δεν περπάτησε στο φεγγάρι

Η τρελή θεωρία συνωμοσίας ότι ο Νιλ Αρμστρονγκ δεν περπάτησε στο φεγγάρι

By / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Friday, 05 October 2018 11:20Ήταν ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα. Στις 20 Ιουλίου 1969, ο Νιλ Άρμστρονγκ πάτησε το αριστερό του πόδι στη Σελήνη και δημιούργησε το πρώτο αποτύπωμα στο φεγγάρι.

Αλλά τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει μια νέα γελοία θεωρία συνωμοσίας που λέει δεν φορούσε καν τις μπότες που απαιτούνται για να κάνει αυτό το βήμα.

Για να υποστηρίξουν μάλιστα αυτή την θεωρία, οι συνωμοσιολόγοι συνέκριναν μια φωτογραφία της στολής Apollo 11 του Νιλ Άρμστρονγκ (εκτίθεται στο Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος του Smithsonian από το 2015) με μία εικόνα από την ίδια την αποστολή.

Οι μπότες της στολής που φορούσε ο Άρμστρονγκ και εκτίθεται στο SmithsonianΟι μπότες της στολής που φορούσε ο Άρμστρονγκ και εκτίθεται στο Smithsonian
Κι ενώ ο Άρμοστρονγκ και τα άλλα μέλη του πληρώματος φορούσαν όντως τις συγκεκριμένες στολές Apollo / Skylab A7L που εικονίζονται επάνω, φορούσαν και κάτι ακόμα. Συγκεκριμένα, ένα είδος πρόσθετου παπουτσιού με τρακτερωτές σόλες. Και για την ιστορία, το αποτύπωμα στην άλλη φωτογραφία δεν είναι του Νιλ Άρμστρονγκ αλλά του Μπαζ Άλντριν, σύμφωνα με την Nasa.

Τα συγκεκριμένα αυτά παπούτσια παρέχουν επιπλέον προστασία από σχισμές και σκόνη στη βασική στολή. Και οι αστροναύτες άφησαν διακριτικά ίχνη που μπορεί να δει κανείς σε πολλές ακόμη φωτογραφίες από την αποστολή.

Το αποτύπωμα του Άρμστρονγκ στη ΣελήνηΤο αποτύπωμα του Άρμστρονγκ στη Σελήνη

Προτού όμως διαβάσετε περισσότερα γι’ αυτή την γελοία θεωρία, θυμηθείτε ότι ο Νιλ Άρμστρονγκ ισχυρίστηκε πως η μεγαλύτερη επιτυχία της αποστολής δεν ήταν τα βήματα στο φεγγάρι, αλλά η προσγείωση του σεληνιακού σκάφους. «Οι πιλότοι δεν απολαμβάνουν ιδιαίτερα τις βόλτες: στους πιλότους αρέσει να πετάνε» είπε πει. «Οι πιλότοι γενικά υπερηφανεύονται για μια καλή προσγείωση, όχι για την έξοδο από το σκάφος».

Μια νέα θεωρία συνωμοσίας ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας. Μια νέα θεωρία συνωμοσίας ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας.

Κάποιοι δεν πείστηκαν ότι όντως ο Νιλ Άρμστρονγκ περπάτησε στο φεγγάρι και αποφάσισαν να ελέγξουν τα δεδομέναΚάποιοι δεν πείστηκαν ότι όντως ο Νιλ Άρμστρονγκ περπάτησε στο φεγγάρι και αποφάσισαν να ελέγξουν τα δεδομένα

Διαπίστωσαν όμως πως τόσο ο Άρμστρονγκ όσο και τα άλλα μέλη του πληρώματος φορούσαν όντως την συγκεκριμένη στολήΔιαπίστωσαν όμως πως τόσο ο Άρμστρονγκ όσο και τα άλλα μέλη του πληρώματος φορούσαν όντως την συγκεκριμένη στολή

Αλλά και ένα επιπλέον ζευγάρι παπούτσια με τρακτερωτά πέλματα. Αλλά και ένα επιπλέον ζευγάρι παπούτσια με τρακτερωτά πέλματα.

Αυτά παρέχουν επιπλέον προστασία από σχισμές και σκόνη στην βασική στολή. Αυτά παρέχουν επιπλέον προστασία από σχισμές και σκόνη στην βασική στολή.

Κι αν είστε ακόμα δύσπιστοι, πηγαίνετε στο φεγγάρι για μια πιο προσεκτική ματιά. Κι αν είστε ακόμα δύσπιστοι, πηγαίνετε στο φεγγάρι για μια πιο προσεκτική ματιά.

«Τα πρώτα ίχνη στη Σελήνη θα είναι εκεί για ένα εκατομμύριο χρόνια. Δεν υπάρχει αέρας για να τα διαλύσει». «Τα πρώτα ίχνη στη Σελήνη θα είναι εκεί για ένα εκατομμύριο χρόνια. Δεν υπάρχει αέρας για να τα διαλύσει».

Γιατί όμως αυτά τα παπούτσια δεν είναι στο μουσείο μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό του Άρμστρονγκ; Γιατί όμως αυτά τα παπούτσια δεν είναι στο μουσείο μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό του Άρμστρονγκ;

Το πλήρωμα άφησε πίσω περίπου 100 αντικείμενα στη Σελήνη ως μέτρο εξοικονόμησης βάρους. Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει εκτός από φακούς και σωματικά υγρά και τα συγκεκριμένα παπούτσιαΤο πλήρωμα άφησε πίσω περίπου 100 αντικείμενα στη Σελήνη ως μέτρο εξοικονόμησης βάρους. Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει εκτός από φακούς και σωματικά υγρά και τα συγκεκριμένα παπούτσια

 

Φωτογραφίες: AP, Wikipedia, Nasa

Πηγή:  iefimerida.gr

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.