Πολλοί ισχυρίζονται πως αυτή είναι η καλύτερη φωτογραφία που τραβήχτηκε ποτέ

Πολλοί ισχυρίζονται πως αυτή είναι η καλύτερη φωτογραφία που τραβήχτηκε ποτέ

By / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Tuesday, 23 October 2018 09:38

Η αλήθεια είναι πως αρκετοί το ισχυρίζονται. Και φυσικά, ένας τέτοιος τίτλος κρύβει και μια σημαντική ιστορία από πίσω του. Πόσο μάλλον για μια τέτοια φωτογραφία...

Ο Jon Carmichael λοιπόν χρειαζόταν να είναι οπλισμένος με υπονομή, ταλέντο και εμπειρία. Όλα αυτά τα είχε. Και με το παραπάνω μάλιστα, ώστε αυτή η φωτογραφία έκλειψης ηλίου να χαρακτηριστεί ως η καλύτερη που τραβήχτηκε ποτέ. Αλλά πάλι, κανείς δεν λέει όχι σε μια μικρή βοήθεια.

Πάνω από 200 εκατομμύρια Αμερικανοί θέλησαν το 2017 να παρακολουθήσουν την έκλειψη ηλίου. Η φωτογραφία που την συνόδευσε και θα αποτύπωνε το μεγαλείο της για πάντα, ήταν ίσως όσο όμορφη όσο και το φυσικό φαινόμενο.

 

Ο Carmichael είχε την βοήθεια της αεροπορικής εταιρίας Southwest Airlines, και βρέθηκε τόσο κοντά στην στρατόσφαιρα όσο χρειαζόταν για να τραβήξει 1.200 φωτογραφίες μέσα σε 120 δευτερόλεπτα.

Το έδαφος ακριβώς από κάτω, ανήκει ανήκει στην πολιτεία του Idaho, όπου φαίνεται ο ποταμός Snake (όνομα και πράγμα), ο οποίος καταλήγει στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο φωτογράφος δεν θα μπορούσε να ζητήσει ιδανικότερο φόντο.

Οι λεπτομέρειες του ταξιδιού που τον οδήγησε σε αυτήν την εξαίσια φωτογραφία, η οποία πλέον είναι διάσημη σε όλον τον κόσμο, φαίνονται στο παρακάτω βίντεο.

 

 

 

 

Πηγή φωτογραφιών: Weather.comAuthor

Lifevolos

Lifevolos

Media

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.