Νεκρή φάλαινα βρέθηκε στον Αμαζόνιο (φωτό & βίντεο)

Νεκρή φάλαινα βρέθηκε στον Αμαζόνιο (φωτό & βίντεο)

By / ΠΕΡΙΕΡΓΑ / Monday, 25 February 2019 22:29

 

Μυστήριο για το πως μια φάλαινα 10 τόνων βρέθηκε νεκρή στην Ζούγκλα του Αμαζονίου αφήνοντας τους ειδικούς να άφωνους. Βρέθηκε σε δασώδη περιοχή στο νησί Marajo και πιστεύεται ότι πέθανε στη θάλασσα και ξεβράστηκε από τις παλίρροιες

Το θαλάσσιο θηλαστικό ανακαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή και οι βιολόγοι του Ινστιτούτου Bicho D'agua συλλέγουν δείγματα για να εντοπίσουν την αιτία θανάτου Το βίντεο που λήφθηκε εκείνη την ημέρα δείχνει ότι το θηλαστικό είναι περιτριγυρισμένο από δέντρα, χωρίς ορατά σημάδια τραυματισμού.

Ο Ντιρλέν Σίλβα, από το τμήμα υγείας, αποχέτευσης και περιβάλλοντος (Semma), δήλωσε στο Βραζιλιάνικο ΜΜΕ Journal O Liberal: «Βρήκαμε τη φάλαινα μόνο εξαιτίας της παρουσίας αρπακτικών πτηνών». Βιολόγοι από το Ινστιτούτο Bicho D'agua κλήθηκαν να συλλέξουν ιατροδικαστικά δείγματα για να προσδιορίσουν την αιτία θανάτου. Πιστεύουν ότι το τεράστιο θηλαστικό , το οποίο έχει πλάτος έξι μέτρα πλάτος, ήταν ήδη νεκρό όταν τεράστια κύματα το ξέβρασαν στον χώρο αυτό.

Η Renata Emin, πρόεδρος του έρευνας και ειδικός σε θέματα θαλάσσιων μεταφορών, δήλωσε: «Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι πως βρέθηκε εδώ, αλλά υποθέτουμε ότι το πλάσμα κολυμπούσε κοντά στην ακτή και την παλίρροια. Οι επιστήμονες από τη Σέμα πήγαν να επιθεωρήσουν τα ερείπια της φάλαινας για να συγκεντρώσουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να εξηγήσουν πώς το πλάσμα κατέληξε βαθιά στη ζούγκλα Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, οι συγκεκριμένες φάλαινες εμφανίζονται συνήθως στη Bahia στη βορειοανατολική ακτή μεταξύ Αυγούστου και Νοέμβρη και είναι μια γνωστή περιοχή αναπαραγωγής για τις φάλαινες. Στη συνέχεια, μεταναστεύουν στην Ανταρκτική.

 

 


 

 

Δείτε πιο κάτω το βίντεο

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Author

Lifevolos

Lifevolos

Media

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.