Λύθηκε το μυστήριο του Τζακ του Αντεροβγάλτη –Ποιος ήταν ο μανιακός δολοφόνος που σόκαρε με τα εγκλήματά του

Λύθηκε το μυστήριο του Τζακ του Αντεροβγάλτη –Ποιος ήταν ο μανιακός δολοφόνος που σόκαρε με τα εγκλήματά του

By / ΠΕΡΙΕΡΓΑ / Saturday, 23 March 2019 22:58
130 χρόνια μετά τους πέντε αποτρόπαιους φόνους στο Λονδίνο που συντάραξαν τη βρετανική κοινή γνώμη, επιστήμονες έρχονται να αποκαλύψουν την ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη μετά από νέες αναλύσεις DNA.

Πρόκειται, λένε, για έναν 23χρονο, την εποχή εκείνη, Πολωνό κομμωτή, ονόματι Άαρον Κοσμίνσκι.

 

O Πολωνός κομμωτής Άαρον Κομίνσκι ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Τζον Μουρ του Λίβερπουλ

Μετά από μια νέα εξέταση στη ματωμένη εσάρπα ενός από τα θύματα του Τζακ του Αντεροβγάλτη διαπιστώθηκε ότι το αίμα ανήκε στον Κοσμίνσκι και την Κάθριν Έντοους.

 

 

Η Κάθριν Έντοους Έντοους δολοφονήθηκε τη νύχτα της 30ης Σεπτεμβρίου του 1888

Ο Πολωνός μετανάστης ζούσε με δύο αδελφούς του και μία αδελφή του στην Greenfield Street, μόλις 200 μέτρα από το σημείο όπου βρήκε το θάνατο το τρίτο από τα θύματα του μανιακού κατά συρροή δολοφόνου, η Ελίζαμπεθ Στράιντ. Την ταυτότητά του επιβεβαίωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Τζον Μουρ του Λίβερπουλ, που δημοσίευσαν το πόρισμά τους στην ιατροδικαστική επιθεώρηση Journal of Forensic Sciences. «Για πρώτη φορά περιγράφουμε τη συστηματική, σε μοριακό επίπεδο ανάλυση του μόνου υλικού αποδεικτικού στοιχείου που συνδέεται με τους φόνους του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Η εύρεση στο ίδιο αποδεικτικό στοιχείο δύο προφίλ που ταιριάζουν ενισχύει τις στατιστικές πιθανότητες της συνολικής του ταυτοποίησης καθώς και τις πιθανότητες να είναι αυθεντική η εσάρπα», γράφουν.


H ματωμένη εσάρπα που βρέθηκε δίπλα στη σορό της Κάθριν ΈντοουςH ματωμένη εσάρπα που βρέθηκε δίπλα στη σορό της Κάθριν Έντοους

Ο 48χρονος επιχειρηματίας Ράσελ Έντουαρντς, που είχε αγοράσει την εσάρπα σε μια δημοπρασία το 2007 ήλθε σε επαφή με τους επιστήμονες πριν από μερικά χρόνια. Η εσάρπα βρέθηκε δίπλα στη σορό της Έντοους με αίμα που πιστευόταν ότι ήταν δικό της.

Η Έντοους δολοφονήθηκε τη νύχτα της 30ης Σεπτεμβρίου του 1888 στην πλατεία Mitre του Ουάιτσαπελ του Λονδίνου και ο διεστραμμένος φονιάς της είχε σκίσει τα μάγουλα και της αφαίρεσε το νεφρό, το οποίο φέρεται στη συνέχεια να καταβρόχθισε.

H Έντοους ήταν η δεύτερη γυναίκα που πιστεύεται ότι δολοφόνησε εκείνη τη νύχτα ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, αφού είχε κόψει μια ώρα νωρίτερα το λαιμό της Ελίζαμπεθ Στράιντ (Βίντεο: YouTube)

Σκίτσα και αναπαράσεις των φόνων του Τζακ του Αντεροβγάλτη από βρετανικές εφημερίδες της εποχής (Φωτογραφία: Wikipedia)Σκίτσα και αναπαράσεις των φόνων του Τζακ του Αντεροβγάλτη από βρετανικές εφημερίδες της εποχής (Φωτογραφία: Wikipedia)

Ο Κομίνσκι είχε συνδεθεί για πρώτη φορά με τον διαβόητο αιμοδική δολοφόνο πριν από πέντε χρόνια, όταν ο δρ Jari Louhelainen, εκ των συντακτών της νέας έρευνας, μελέτησε την ίδια εσάρπα, όμως άλλοι επιστήμονες έσπευσαν να τον διαψεύσουν υποστηρίζοντας ότι διέπραξε «σφάλμα νομενκλατούρας». Ωστόσο, με τα νέα ευρήματα φαίνεται πως το μυστήριο της ταυτότητας του Τζακ του Αντεροβγάλτη λύθηκε οριστικά.

 

 

πηγή: iefimerida.gr

 

Δείτε πιο κάτω το σχετικό βίντεο

Author

Lifevolos

Lifevolos

Media

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.