Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ζητώ συγγνώμη δημοσίως, έκανα μία απαράδεκτη πράξη

By / LIFESTYLE / Tuesday, 14 December 2021 11:04

 

 

 

 

Αναφέρει στη δήλωσή του ότι οι Ράδιο Αρβύλα δεν γνώριζαν - Το «Βινύλιο» της Παρασκευής ακυρώνεται - Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να μην προβληθεί ούτε το «Ράδιο Αρβύλα»

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, μετά τις καταγγελίες εις βάρος του και την απομάκρυνσή του από το Ράδιο Αρβύλα, προέβη σε μια γραπτή δήλωση ζητώντας «συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς του» από το πρόσωπο που προσέβαλε αλλά και από τους συναδέλφους του στην εκπομπή που συμπαρουσίαζε, οι οποίοι, όπως αναφέρει, δεν είχαν γνώση για την υπόθεσή του.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση:

«Έκανα μια απαράδεκτη πράξη, εις βάρος ενός ανθρώπου που δεν με είχε βλάψει. Έκανα την πράξη αυτή υπό την επήρεια κακής συγκυρίας στη ζωή μου, χωρίς καμία πρόθεση να βλάψω, να προσβάλλω ή να ζημιώσω κανέναν. Ήταν μια τεράστια απερισκεψία, η χειρότερη που έχω κάνει ποτέ και αντιμετωπίζω τις συνέπειες. Το μετάνιωσα πικρά και ειλικρινά, μάλιστα δεν περνάει ούτε μια μέρα έως και σήμερα που να μην το μετανιώνω. Ζήτησα συγγνώμη από το εν λόγω πρόσωπο και επανόρθωσα εμπράκτως χωρίς να θεωρώ ότι η μεταμέλειά μου εκμηδενίζει την απαξία της πράξης μου. Τώρα ζητώ συγγνώμη και δημοσίως. Επίσης, ζητώ συγγνώμη από τους φίλους-συναδέλφους μου στην εκπομπή που συμπαρουσιάζω, οι οποίοι δεν είχαν ιδέα για το ατόπημά μου αυτό, και τους έφερα σε πολύ δύσκολη θέση. Στο εξής απέχω από την εκπομπή θέλοντας να τους απαλλάξω από αυτή τη δύσκολη θέση. Μεταμελήθηκα ειλικρινά, και δεν μπορώ παρά να ζητήσω για άλλη μια φορά συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου από το πρόσωπο που προσέβαλα».

Παραδοσιακά, η έναρξη της εκπομπής γινόταν με ένα «κρύο» ανέκδοτο. Ένα ανέκδοτο που φρόντιζε να αφηγείται με περισσή αυτοπεποίθηση ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είχε αναλάβει τον ρόλο του «αστειάτορα» της εκπομπής. Σταθερό μέλος της παρέας των «Ράδιο Αρβύλα» από το 2008, με μουσικές γνώσεις και ραδιοφωνική εκπομπή, ο Παναγιωτόπουλος ήταν από τους πλέον «χαριτωμένους» τύπους της τηλεοπτικής παρέας και υπέμενε στωικά το χιουμοριστικό μπούλινγκ της υπόλοιπης παρέας ως αντίδραση στο «κρύο» ανέκδοτο που καλούταν να λέει κάθε βράδυ. Η ειρωνεία είναι πως η συγκεκριμένη στήλη ενέπνευσε οικογένειες οι οποίες ετοίμαζαν βίντεο τραγουδώντας ακόμη και με τα μικρά παιδιά τους τους στίχους «Το σύμπαν θα παγώσει, βάλε ζακέτα, βάλε ζακέτα».

Πώς έγιναν γνωστά όλα

Όλα ξεκίνησαν από δημοσίευση στο Instagram από τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, που αναπαράχθηκε στο Twitter από τον χρήστη «Γκέι Καγκουρό».

Σύμφωνα με αυτήν, ο παρουσιαστής και η κοπέλα γνωρίστηκαν στην Αλόνησσο, όπου ο Στάθης Παναγιωτόπουλος διατηρεί εξοχική κατοικία. Αφού χώρισαν, ο δημοσιογράφος προχώρησε στη δημοσίευση τριών βίντεο και 300 φωτογραφιών της, χωρίς την έγκρισή της, σε διάφορες ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου. Αν και η ίδια του ζήτησε επανειλημμένα να κατεβάσει το υλικό, εκείνος, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, δεν το έκανε.

Η κοπέλα κινήθηκε νομικά και κατέθεσε μήνυση εναντίον του, εκείνος προσπάθησε να την προσεγγίσει ξανά, ζητώντας της όχι μόνο να τον συγχωρέσει, αλλά και να τον παντρευτεί. Λίγες ημέρες μετά και αφού εκείνη δέχτηκε να τα βρουν εξωδικαστικά, ανέτρεψε την πρότασή του και της είπε πως σκοπεύει να παντρευτεί μία άλλη γυναίκα, κόβοντας κατ' αυτόν τον τρόπο κάθε επικοινωνία μαζί της. Η ανάρτηση, ακριβώς όπως δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο αναφέρει τα εξής:

«Ακολουθεί η καταγγελία μίας κοπέλας που έπειτα από την συζήτηση που είχαμε εδώ και αρκετές εβδομάδες και μετά από την συγκατάθεσή της μου ζήτησε να κοινοποιήσω την ιστορία. Η κοπέλα έχει κινηθεί νομικά, ωστόσο επειδή δεν την στηρίζει το οικογενειακό περιβάλλον και ο θύτης είναι δημόσιο πρόσωπο, θέλει να παραμείνει ανώνυμη και θα το σεβαστούμε.

Η κοπέλα γνώρισε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο από την εκπομπή Ράδιο Αρβύλα το καλοκαίρι του 2016 σε διακοπές της στην Αλόνησσο, που ο ίδιος έχει κατοικία και δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Ύστερα από μία τυχαία συνάντηση, εκείνος την προσέγγισε ερωτικά, με αποτέλεσμα να συνάψει σχέση μαζί του, η οποία κράτησε δύο χρόνια. Έπειτα το χωρισμό του, ένα φιλικό πρόσωπο ενημέρωσε την κοπέλα ότι σε πορνογραφικό σάιτ βρήκε ένα βίντεο με εκείνη. Έπειτα, έψαξε σε αυτό και άλλα σάιτ παρόμοιου περιεχομένου με βάση το τίτλο του βίντεο και το username του χρήστη και ανακάλυψε ότι υπάρχουν 3 βίντεο δικά της με το συγκεκριμένο άτομο και πληθώρα φωτογραφιών (περίπου 300). Το ένα βίντεο είχε πάνω από 99.300 προβολές. Ήταν προφανές ότι τα κανάλια και όλο αυτό το υλικό έχει ανέβει από τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, καθώς ήταν ο μόνος που το είχε στην κατοχή του. Αμέσως έγινε μήνυση σχετικά και επίσης, ενώ είχε καταθέσει μήνυση και εκείνος ήταν σε νέα σχέση, ανέβασε και άλλο βίντεο με την κοπέλα.

Αμέσως, έγινε καταγγελία στην αστυνομία και κινήθηκε διαδικασία αυτοφώρου του οποίου απέφυγε τη σύλληψη καθώς την περίοδο εκείνη ήταν στην Αλόνησσο. Μετά από αυτό και έχοντας γνώση την κατηγορία εις βάρος του δεν κατέβασε κανένα από τα βίντεο. Όλο το υλικό κατέβηκε ύστερα από αίτημα της καταγγέλλουσας στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Επιπλέον, σε ένα άλλο blog που είχε προφίλ, συνέχιζε να ανεβάζει πορνογραφικό υλικό από άλλες γυναίκες, το οποίο υπάρχει έως σήμερα. Ύστερα από έναν χρόνο μετά τη μήνυση, επικοινώνησε μαζί της εκμεταλλευόμενος την αγάπη της προς το πρόσωπό του, την άσχημη ψυχική κατάσταση που βρισκόταν και ζητούσε να τον συγχωρέσει και να αποσύρει τη μήνυση εις βάρος του. Εκείνη αποφάσισε να του δώσει μία ευκαιρία και να τα βρουν εξωδικαστικά. Ο ίδιος μάλιστα, προσποιούνταν ότι νοιάζεται και ότι θέλει να τη βοηθήσει να βρει δουλειά και ότι θα κάλυπτε τα δικαστικά της έξοδα. Μέχρι που της δήλωσε ότι ήθελε να την παντρευτεί. Εν τέλει σε μία δια ζώσης συνάντηση εκείνος είπε ότι θα παντρευτεί μία κοπέλα που γνώρισε πριν 15 ημέρες και δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί της και ούτε να τα βρουν εξωδικαστικά σε μία υπόθεση που ήταν εκείνος κατηγορούμενος. Τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο δηλώνοντας ότι έκανε επέμβαση και δεν μπορούσε να μετακινηθεί, πράγμα που δεν ήταν αλήθεια, καθώς 3 μέρες πριν τη δίκη ταξίδεψε και κυκλοφορούσε δημόσια στο νησί με το μηχανάκι του. Τώρα έχει οριστεί νέα δικάσιμος για τον Φεβρουάριο του 2022 και το θύμα ευελπιστεί να βρει έστω και λίγη δικαίωση από τη Δικαιοσύνη. Αν και όλο αυτό την έχει καταστρέψει ψυχολογικά, επηρεάζοντας διάφορους τομείς της ζωής και καθημερινότητάς της, ενώ εδώ και 3 χρόνια ο δράστης προστατεύεται και συνεχίζει κανονικά τη ζωή του».

Η καταγγελία αυτή διαδόθηκε μέσα σε λίγες ώρες και όλοι αναρωτιόνταν αν ισχύουν όλα τα παραπάνω και πώς είναι δυνατόν να μην έχει υπάρξει ούτε μία απάντηση από την πλευρά του. Αργά το βράδυ έγινε γνωστό πως ο Αντώνης Κανάκης έλυσε την συνεργασία τους και αποφάσισε να τον απομακρύνει από την εκπομπή. Μία εκπομπή η οποία προβλήθηκε κανονικά από την συχνότητα του ΑΝΤ1. Μία εκπομπή, η πιο αμήχανη στην ιστορία τους, η οποία ουσιαστικά συνιστά μία απολογία στο τηλεοπτικό κοινό για όσα συνέβησαν και για όσα δεν έγιναν αντιληπτά σύμφωνα με τους συνεργάτες του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα. Είναι μια πολύ παράξενη ημέρα για εμάς στο Ράδιο Αρβύλα. Είναι μία από τις πιο δυσάρεστες κι απίστευτες ημέρες. Τα έχουμε χαμένα. Είμαι σε σύγχυση ο λόγος μου δεν θα είναι δομημένος. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν θα είναι από εδώ και πέρα στην εκπομπή. Πήρα τηλέφωνο στον Κωστάκη και φαινόταν ότι κάτι σοβαρό είχε συμβεί και δεν ήθελε να μου το πει… Υπήρχε στα social media ένα δημοσίευμα στο οποίο έκανε κάτι που δεν… Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Σαν άνθρωποι και σαν εκπομπή τα μισούμε και τα πολεμάμε.

Αποφάσισε να δημοσιοποιήσει πορνογραφικό υλικό του ίδιου και της κοπέλας αυτής. Ήταν σε σχέση από ότι κατάλαβα, το έκανε χωρίς την συγκατάθεση της κοπέλας και ανέβασε και φωτογραφίες της. Πήγαν στα δικαστήρια στην αρχή και μετά ήταν να τα βρούνε εξωδικαστικά. Δεν έχει καμία σημασία, σημασία έχει το ανθρώπινο κι ηθικό κομμάτι. Στην αρχή νομίζαμε ότι είναι από τα γνωστά του Διαδικτύου, όπου ο καθένας λέει όσα θέλει. Στην πορεία διαπίστωσα ότι όντως υπάρχει αυτή η ιστορία. Στην αρχή ο εγκέφαλος μου χρειάστηκε ώρες για να διαχειριστεί όλο αυτό που γίνεται. Μετά από ώρες, επικοινώνησα με τον Στάθη και του ανακοίνωσα την απόφασή μου κι όλης της ομάδας, να διακόψουμε την συνεργασία μας. Μετά από αυτό δεν μπορεί να είναι κομμάτι του Ράδιο Αρβύλα.

Του εξέφρασα την λύπη μου και τον θυμό μου για αυτό που έγινε και γιατί δεν μας ενημέρωσε ότι υπάρχει μία τόσο σοβαρή υπόθεση από την πρώτη στιγμή. Είμαστε χρόνια ατελείωτα μαζί σαν οικογένεια. Με νοιάζει το ανθρώπινο κομμάτι και δεν μπορείς να μην ενημερώνεις για κάτι τέτοιο. Θέλουμε να εκφράσουμε την λύπη μας για την κοπέλα κι αυτό που βίωσε… Έχουμε τεράστια λύπη για τον άνθρωπο που συνεργαζόμασταν τόσα χρόνια και μπήκε στην διαδικασία να κάνει κάτι τέτοιο. Η ουσία είναι ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν θα βρίσκεται στην εκπομπή».

Ράδιο Αρβύλα - Ανακοίνωση

Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1, η κατακραυγή στα κοινωνικά δίκτυα και το μέλλον των εκπομπών

Γύρω στις 8 και αμέσως μόλις άρχισε η εκπομπή των «Ράδιο Αρβύλα» ο ΑΝΤ1 εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Ο ΑΝΤ1 διαχρονικά καταδίκαζε και πάντοτε θα καταδικάζει απερίφραστα, κακοποιητικές συμπεριφορές, πράξεις και πρακτικές που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και την ιδιωτικότητα.
Ο σταθμός επικροτεί τα γρήγορα αντανακλαστικά και την αποφασιστικότητα που επέδειξε ο Αντώνης Κανάκης, λαμβάνοντας την απόφαση να απομακρύνει τον Στάθη Παναγιωτόπουλο από το δυναμικό των εκπομπών του «Ράδιο Αρβύλα» και «VINΥΛΙΟ», η οποία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις διαχρονικές αρχές και αξίες του σταθμού».

Η κατακραυγή στο διαδίκτυο μεγάλη. Πολλοί μάλιστα κατηγορούν την παρέα του «Ράδιο Αρβύλα» και τον Αντώνη Κανάκη προσωπικά ότι γνώριζαν αλλά δεν μίλησαν. Ο Δημήτρης Οικονόμου έκανε tweet με σαφείς αιχμές για τον επικεφαλής της ομάδας ενώ και πολλοί χρήστες του twitter κατηγορούν την ομάδα για υποκρισία.

Ηδη η εκπομπή της Δευτέρας έδειξε να δυσκολεύεται να κυλήσει ομαλά ενώ σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Κανάκης, το «Βινύλιο», το οποίο επρόκειτο να προβληθεί την Παρασκευή ακυρώνεται. Ανοιχτό εντωμεταξύ παραμένει το ενδεχόμενο να μην προβληθεί ούτε το «Ράδιο Αρβύλα» καθώς οι συνθήκες μάλλον δεν είναι ιδανικές για γέλια. Είναι για κλάματα τουλάχιστον.

Ράδιο Αρβύλα - Τέλος εκπομπής

Πάνω από 50.000 σχόλια στο Twitter

Ακολουθεί απάνθισμα μερικών από τα πιο χαρακτηριστικά Tweet εναντίον του Στάθη Παναγιωτόπουλου και του «Ράδιο Αρβύλα»: ΕΔΩ

Tags

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.