ΜΕΡΚΟΝΙΑΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Η φράση που έγινε όπλο κακοποιημένων γυναικών

By / ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ / Tuesday, 09 March 2021 21:14

 

 

 

Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην ιταλική τηλεόραση βγήκε προς τα έξω ο έξυπνος τρόπος των γυναικών να καταγγείλουν ενδοοικογενειακή βία, όταν κινδυνέυουν και ο θύτης βρίσκεται δίπλα τους.

Τα νούμερα στη γειτονική χώρα είναι αφοπλιστικά αφού μια στις 4 γυναίκες έχουν υποστεί βία και κακοποίηση, και οι αρχές ήδη έχουν νομοθετήσει αυστηρότερους νόμους, ενώ οι εντολές προς τις Αρχές είναι να μην μένει καμία υπόθεση χωρίς διελεύκανση.

Ο κίνδυνος και το ένστικτο επιβίωσης οδήγησε πολλές γυναίκες σε ένα έξυπνο τρόπο να ζητούν βοήθεια από την αστυνομία τη στιγμή που κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Για πρώτη φορά η πρωτότυπη ιδέα εμφανίστηκε στις ΗΠΑ, όταν μια γυναίκα κάλεσε στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε μία πίτσα. Μετά τη πρώτη αμηχανία από τον αστυνομικό, κατάφερε και τους έδωσε τα στοιχεία του σπιτιού της και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν επ' αυτοφόρω.

Στο Τορίνο και στο Μιλάνο η φράση "Θέλω μια πίτσα" έχει γίνει σανίδα σωτηρίας τη κρίσιμη στιγμή, αφού οι καραμπινιέρι μόλις αποκτήσουν τα στοιχεία της κατοικίας επεμβαίνουν αμέσως και συλλαμβάνουν τον δράστη.

Είναι ένας έξυπνος τρόπος που μεταδόθηκε μέσω των social media και έχει σώσει εκατοντάδες ζωές.

Τα στοιχεία από τη γειτονική χώρα τρομάζουν αφού μέσα στη καραντίνα παρατηρήθηκε αύξηση της κακοποίησης γυναικών κατά 23%.

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.