Ο Πέτρος Κόκκαλης ανακοινώνει νέο κόμμα, απόψε στην ΕΡΤ

By / ΠΟΛΙΤΙΚΑ / Thursday, 16 November 2023 15:51

 

Τη δημιουργία νέου κόμματος ανακοινώνει απόψε στην ΕΡΤ ο Πέτρος Κόκκαλης, στην εκπομπή του Απόστολου Μαγγηριάδη.

O Πέτρος Κόκκαλης είναι ένας από τους τέσσερις ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (ο Αλέξης Γεωργούλης έχει διαγραφεί και ο Στέλιος Κούλογλου έχει ανεξαρτητοποιηθεί), αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έχει λάβει ήδη τις αποφάσεις του για τη δημιουργία δικού του κόμματος, με πράσινο πρόσημο. Ήδη από τις 23 Οκτωβρίου το iefimerida έγραφε για τις σκέψεις του Πέτρου Κόκκαλη να δημιουργήσει νέο κόμμα.

Πρόσφατα σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Πέτρος Κόκκαλης είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά.

Είχε σκιαγραφήσει μάλιστα το περίγραμμα αυτού του νέου κόμματος, λέγοντας: «Από το 2019 που συμμετείχα στην Προοδευτική Συμμαχία με την κίνηση "Κόσμος”, αυτό που προσπαθώ να κάνω κι εγώ με όλο το δυναμικό της κίνησης είναι να δώσουμε την πολιτική διάσταση της κλιματικής δράσης, η οποία, ενώ είναι προφανής στις άλλες χώρες της Ευρώπης και σε πολλές χώρες του κόσμου, δεν είναι τόσο προφανής στην Ελλάδα.

Και αυτή είναι μια συζήτηση την οποία ο κόσμος της Αριστεράς φαίνεται ότι είναι πολύ ώριμος να την ακούσει. Δηλαδή να ακούσει ότι η κλιματική κρίση δεν είναι επιφαινόμενο της οικονομίας αλλά κεντρικό οικονομικό ζήτημα. Νομίζω ότι όποιος δεν το είχε καταλάβει το κατάλαβε αυτό το καλοκαίρι. Και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω. Γιατί αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να ασχολούμαι με την πολιτική».
Αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Κόκκαλης, όπως ο ίδιος είχε γράψει στο Twitter, είχε αποχωρήσει από τις εργασίες της θυελλώδους Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σάββατο, λόγω έλλειψης σεβασμού.

«Αν έπρεπε να αλλάξει ένα πράγμα, αυτό ήταν η ώρα ΣΥΡΙΖΑ. Δύο ώρες μετά την ανακοινωθείσα ώρα έναρξης της Κεντρικής Επιτροπής έφυγα. Θα το έκανα οπουδήποτε υπήρχε τέτοια έλλειψη σεβασμού», είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.