Στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Μπέος για πιο γρήγορες αποζημιώσεις – Συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ για την ύδρευση

By / ΤΟΠΙΚΑ / Monday, 18 September 2023 23:39

 

 

Στην Αθήνα μετέβη σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχ. Μπέος και είχε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεοδ. Λιβάνιο για θέματα χρηματοδοτήσεων για την αποκατάσταση των ζημιών από την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε τον Βόλο


Ακολούθως επισκέφθηκε την ΕΥΔΑΠ όπου με την ηγεσία της δημόσιας επιχείρησης υπεγράφη η ανάθεση και εκτέλεση συμβάσεων μελετών με αντικείμενο την ενίσχυση του υδραγωγείου του Βόλου, που υπέστη ολική καταστροφή από την θεομηνία Daniel..
Συγκεκριμένα, ΔΕΥΑΜΒ αναθέτει στην ΕΥΔΑΠ:
Α) Την επικαιροποίηση της μελέτης αξιοποίησης των πηγών Φλάμπουρο Μακρινίτσας, μέσω των οποίων αξιοποιείται παροχή 4.000.000 εκ. κυβικών μέτρων νερού κατ’ έτος.
Β) Την μελέτη μονάδων αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού, για την υδροδότηση των ΒΙΠΕ Βόλου, Βελεστίνου και λοιπών περιοχών του Δήμου Βόλου.
Η υλοποίηση των έργων που θα προκύψουν μετά την εκπόνηση των μελετών, θα ανατεθούν στην Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε., με νεότερη προγραμματική σύμβαση.
Ο Δήμαρχος Βόλου ζήτησε από τους διοικούντες την ΕΥΔΑΠ όπως όλες οι διαδικασίες και η εκτέλεση των έργων γίνουν με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

 

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.