ΜΕΡΚΟΝΙΑΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

 

 

 

 

Συναγερμός επικρατεί στους ειδικούς καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η τριδημία ιώσεων, γρίπης και κορονοϊού, που προκαλούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, και επιβαρύνουν τα νοσοκομεία.

 

 

 

 

«Το μεγάλο πρόβλημα για τον υπόλοιπο κόσμο είναι να μάθει ποια στελέχη του ιού κυκλοφορούν στην Κίνα» τόνισε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, και επισήμανε ότι «το ζητούμενο είναι όταν έρχονται να μπορούμε να παίρνουμε δείγματα από ταξιδιώτες από την Κίνα, για να ξέρουμε ποια στελέχη κυκλοφορούν στη χώρα».

 

Η περίοδος των γιορτών και ειδικά των Χριστουγέννων, συνδυάζεται, για τους περισσότερους, με χαλαρή διάθεση, ευκαιρία για συναντήσεις με την οικογένεια και φίλους, αλλά και αφθονία από εδέσματα.

 

 

 

 

Αυξητική τάση καταγράφουν οι υγειονομικές αρχές της Ελλάδας στη διασποράς της εποχικής γρίπης και της λοίμωξης RSV, ενώ ξεκάθαρα σταθερή είναι η κυκλοφορία του SARS-CoV-2.

 

 

 

 

 

Για τις εξαιρετικά μεταδοτικές λοιμώξεις που ταλανίζουν ολόκληρη την Ευρώπη καθώς και για την πρόληψη μίλησε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης.

 

 

 

 

«Δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά, γιατί εάν ξεκινήσουν οι εισαγωγές και οι διασωληνώσεις, τότε τα πράγματα δεν θα πάνε καλά»

 

 

 

 

Ένα λεύκωμα με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον παιδικό καρκίνο και την ενημέρωση σχετικά με την μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι το επόμενο έργο της ομάδας του Kοita

 

 

 

 

Η θωράκιση του εγκεφάλου ώστε να παραμείνει λειτουργικός παρά τις φθορές της ηλικίας και τις αλλοιώσεις που σχετίζονται με διάφορους τύπους άνοιας μπορεί να ξεκινήσει από σήμερα. Διαβάστε πώς

 

 

 

 

 

Το στρες της πανδημίας φαίνεται να επέφερε οργανικές αλλαγές στους εγκεφάλους ορισμένων τουλάχιστον εφήβων, κάνοντας μερικά χαρακτηριστικά τους να φαίνονται πιο γερασμένα σε σχέση με τους εγκεφάλους των συνομηλίκων τους προ Covid-19, δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Please publish modules in offcanvas position.