Κέιτ Μίντλετον: Το Photogate έβαλε φωτιά στις θεωρίες συνωμοσίας

Κέιτ Μίντλετον: Το Photogate έβαλε φωτιά στις θεωρίες συνωμοσίας

By / ΔΙΕΘΝΗ / Tuesday, 12 March 2024 10:02

 

Τι δείχνουν τα μεταδεδομένα από την επεξεργασία της φωτογραφίας

Δεν λέει να καταλαγιάσει ο σάλος από την πειραγμένη πρώτη επίσημη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στην κοιλιά παρά το γεγονός ότι η πριγκιπίσσα της Ουαλίας επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά παραδεχόμενη ότι ήταν αυτή που πείραξε το καρέ όπως κάνουν οι ερασιτέχνες φωτογράφοι.

Παρά, δηλαδή, την ανάληψη ευθύνης από την Κέιτ, οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν πάρει φωτιά με χρήστες των social media να δημοσιεύουν ολόκληρα βίντεο επιχειρώντας να αποδείξουν ότι η φωτογραφία είναι περισσότερο πειραγμένη, αφήνοντας με τον τρόπο αυτό υπονοούμενα για την κατάσταση της υγείας της συζύγου του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

    View this post on Instagram

    A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Ανάμεσα στις διάφορες θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί τον μεγαλύτερο αντίκτυπο έχουν δημιουργήσει δύο: Η πρώτη θέλει να έχει χρησιμοποιηθεί το εξώφυλλο της Vogue με την Κέιτ Μίντλετον από το 2016 και η δεύτερη θέλει να έχει χρησιμοποιηθεί φωτογράφιση της πριγκιπίσσας της Ουαλίας από τον Νοέμβριο του 2023.

Την πρώτη θεωρία για το εξώφυλλο της Vogue την ανέπτυξε η εργαζόμενη στα social media της Daily Mirror, Ρούμπι Νάλντρετ. «Η ανάλυσή μου για το σήριαλ της φωτογραφίας της Κέιτ Μίντλετον είναι ότι πήραν το πρόσωπό της από το εξώφυλλο που έκανε για τη Vogue πριν από αρκετά χρόνια και το "πέρασαν" στη φωτογραφία της περασμένης Κυριακής» έγραψε η Νάλντρετ.


«Γι' αυτό και τα μαλλιά της είναι θολά και διαφανή στο σημείο που τα κάλυπτε το καπέλο (σ.σ. στο εξώφυλλο της Vogue)» υπερθεμάτισε ένας από τους χρήστες του Χ.

    my analysis of the kate middleton photo saga is that they took her face from the vogue cover she did years ago and edited it in pic.twitter.com/JLXts08zp5
    — Ruby Naldrett (@rubynaldrett) March 11, 2024

Τη δεύτερη θεωρία ανέπτυξε η TikToker, Άλλιν Άστον, η οποία υποστηρίζει ότι η εικόνα της Κέιτ Μίντλετόν προήλθε από φωτογραφία που είχε τραβηχτεί τον Νοέμβριο του 2023 σε εμφάνιση της συζύγου του Γουίλιαμ σε φιλανθρωπική εκδήλωση.

«Ξέρω όπως όλοι ξέρουν ότι η φωτογραφία υπέστη επεξεργασία αλλά έκανα έρευνα και πιστεύω ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Νοέμβριο του 2023. Φοράει το ίδιο πουλόβερ από την εταιρεία Rice, πιστεύω. Δείτε και τη γραμμή του λαιμού της και τα υπόλοιπα στοιχεία» είπε για τη θεωρία της η Άστον.

    Still deep in the Kate Middleton rabbit hole… now convinced that this picture was taken on November 2023 thanks to this TikTok #WhereIsKate pic.twitter.com/tkl19of2TI
    — L (@lmxstn) March 11, 2024

Σύμφωνα με τα μεταδεδομένα (metadata) της επίμαχης φωτογραφίας που ανέλυσε το Sky News το αρχείο σώθηκε δύο φορές σε έναν Apple Mac μετά από επεξεργασία: Η πρώτη στις 9:54 το βράδυ της Παρασκευής και η δεύτερη στις 9:39 το πρωί του Σαββάτου.

Για την ώρα, ωστόσο, παραμένει αδιευκρίνιστο αν τα δύο save έγιναν στην ίδια συσκευή καθώς και από ποιον έγιναν μολονότι η Μίντλετον παραδέχθηκε ότι «πειραματίστηκα με την επεξεργασία».

Τα ίδια μεταδεδομένα δείχνουν, τέλος, ότι η φωτογραφία απαθανατίστηκε με μια φωτογραφική μηχανή Canon 5D mark IV που κοστίζει £2,930 με έναν φακό Canon 50mm αξίας £1,630.


Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.