Βόλος: Eλεύθεροι οι τρεις 14χρονοι που κατηγορήθηκαν για ασέλγεια σε βάρος συμμαθητή τους – Τί υποστηρίζουν – “Καθαρή” η ιατροδικαστική εξέταση Featured

By / ΤΟΠΙΚΑ / Monday, 08 April 2024 15:00

 

 

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις 14χρονοι από σχολείο του Νοτίου Πηλίου, που κατηγορήθηκαν από συμμαθητή τους για ασέλγεια σε βάρος του κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό σημειώθηκε σε τριήμερη σχολική εκδρομή των τάξεων Β’ και Γ’ Γυμνασίου σχολείου του Ν. Πηλίου και ειδικότερα στις 00.10 το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από τον πατέρα του μαθητή χθες Κυριακή στο Αστυνομικό τμήμα Νοτίου Πηλίου.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν ο15χρονος υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση, που φέρεται να είναι καθαρή και, μάλιστα, δεν προκύπτει επαφή ούτε πάνω από τα ρούχα του μαθητή.

Στη διάρκεια της εκδρομής, όταν επέστρεψαν στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν μαθητές και συνοδοί καθηγητές και ενώ ο ίδιος κοιμόταν στο δωμάτιο μόνος καθώς ο συγκάτοικός του, περιφερόταν στο ξενοδοχείο και η πόρτα του δωματίου ήταν κλειστή, ξύπνησε από μια έντονη πίεση που αισθάνθηκε από χέρι στον πρωκτό του και είδε δίπλα και πάνω στο κρεβάτι του ανήλικο δράστη, μαθητή της Γ’ Γυμνασίου του ιδίου σχολείου να γελάει, ενώ στο έτερο κρεβάτι βρίσκονταν δύο ανήλικοι δράστες επίσης μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του ιδίου σχολείου, οι οποίοι γελούσαν με τις πράξεις του πρώτου στον παθόντα.

Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Υπηρεσίας – ανηλίκων. Οι γονείς σύμφωνα με παραγγελία εισαγγελέα δεν συνελήφθησαν, ενώ κλήθηκε και μετέβη για εξέταση και η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σχολείου. Τέλος, παραγγέλθηκε Ιατροδικαστική εξέταση του θύματος και η προανάκριση ενεργείται από το Α.Τ. Νοτίου Πηλίου Μαγνησίας.

Οι τρεις μαθητές βρέθηκαν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα στα Δικαστήρια του Βόλου με την παρουσία συνηγόρου και αφού απολογήθηκαν στoν εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ασκήθηκε δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βαθμό πλημμελήματος μόνο στον έναν μαθητή, ενώ οι αλλοί δύο κατηγορούμενοι διώκονται για συνέργεια. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 21 Νοεμβρίου στο Μονομελές Ανηλίκων.

Στην απολογία τους οι τρεις μαθητές δήλωσαν ότι δεν είχαν σκοπό να κάνουν κακό στο συμμαθητή, παρά μόνο μία πλάκα.

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.