Άγιοι Ανάργυροι: Τέσσερις φρουροί παρακολουθούν επί 24ωρου στο Τζάνειο τον δολοφόνο της Κυριακής Γρίβα

Άγιοι Ανάργυροι: Τέσσερις φρουροί παρακολουθούν επί 24ωρου στο Τζάνειο τον δολοφόνο της Κυριακής Γρίβα

By / ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ / Wednesday, 10 April 2024 11:47

 

Κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο - «Δεν είναι και στα καλύτερά του, δεν σηκώνεται εύκολα, δεν είναι ενεργητικός» δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών

Λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες φρουρείται ο δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους στο Τζάνειο νοσοκομείο, στο οποίο μεταφέρθηκε μετά το εξιτήριο που πήρε από το «Αττικόν», όπου νοσηλεύθηκε κατόπιν απόπειρας αυτοκτονίας που έκανε, έδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως είπε ο κ. Παλαιοκαρίτης στον ΑΝΤ1 για τον δολοφόνο της Κυριακής, «φυλάσσεται με ισχυρή δύναμη δικιά μας, όχι από αστυνομικούς. Συνήθως κρατούμενοι σε νοσηλεία φυλάσσονται από δύο άτομα. Εδώ απασχολούνται περισσότεροι. Συγκεκριμένα ο αριθμός τους είναι τέσσερις».

Σύμφωνα με τον ίδιο «σε κάθε νοσοκομείο της χώρας που είναι κοντά σε σωφρονιστικό κατάστημα πρέπει να υπάρχει ειδικός θάλαμος νοσηλείας κρατουμένων. Πρόκειται για έναν ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο που έχει λιγότερα πράγματα από ό,τι ένας συνηθισμένος ώστε να υπάρχει ασφάλεια και για τον κρατούμενο και για εμάς».

«Στους ειδικούς θαλάμους αυτούς υπάρχει χώρος έξω από αυτόν όπου βρίσκονται όσοι τον φυλάσσουν. Υπάρχει συνεχής οπτική επαφή από ένα τζάμι από το οποίο παρακολουθείται συνεχώς ο κρατούμενος εκτός από όταν πάει τουαλέτα» συμπλήρωσε ο κ. Παλαιοκαρίτης.

Ερωτηθείς, τέλος, για την κατάσταση της υγείας του 39χρονου, απάντησε ότι «είναι ένας ασθενής κρατούμενος που βγήκε από την εντατική με ό,τι λέει αυτό. Οπότε δεν είναι και στα καλύτερά του, δεν σηκώνεται εύκολα, δεν είναι ενεργητικός»

Μέχρι, πάντως, να αποφασιστεί πού θα συνεχίσει τη νοσηλεία του 39χρονου το θέμα της μεταγωγής του εξελίχθηκε σε θρίλερ. Ο δράστης της δολοφονίας της 28χρονης νηπιαγωγού έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων πήρε χθες εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αττικόν και στη συνέχεια μεταφέρθηκε υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη προσωρινά στον Κορυδαλλό.

Όμως στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού δεν δέχθηκαν τον 39χρονο αφενός γιατί υπήρχε ο φόβος να προβεί σε νέο αυτοτραυματισμό και αφετέρου για να αποφευχθούν επεισόδια βίας επειδή δεν θα ήταν μόνος σε θάλαμο νοσηλείας στις φυλακές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η δομή δήλωσε αδυναμία να παράσχει νοσηλεία σε άτομο που λίγες ώρες νωρίτερα είχε αποσωληνωθεί και βγει από την Εντατική και ανέφεραν οτι δεν πρόκειται για ψυχασθενή.

Μετά από αναμονή για να βρεθεί εφημερεύον νοσοκομείο που θα διακομιστεί, αποφασίστηκε ο δράστης να επιστρέψει στο «Αττικόν» και να νοσηλευθεί σε απλό θάλαμο για το διάστημα που θα απαιτηθεί, όμως τελικά κατέληξε στο Τζάνειο με εντολή εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης του στυγερού εγκλήματος στους Αγίους Αναργύρους έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, χρησιμοποιώντας τους επιδέσμους, που είχαν τοποθετήσει οι γιατροί στο κεφάλι και τον λαιμό του.

Είχε καταναλώσει αλκοόλ και χάπια ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής - Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Αλκοόλ και χάπια φαίνεται ότι είχε καταναλώσει ο 39χρονος δράστης της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, 1 Απριλίου, σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Όπως έδειξαν ειδικότερα οι τοξικολογικές εξετάσεις, στο αίμα του άνδρα βρέθηκαν αλκοόλ και βενζοδιαζεπίνες.

Οι βενζοδιαζεπίνες βρέθηκαν σε συγκέντρωση 2857,1 mg/l με το όριο να είναι στα 200 mg. Οι συγκεκριμένες ουσίες βρίσκονται συνήθως στα αγχολυτικά φάρμακα και στα φάρμακα που βοηθούν στον ύπνο.

Παράλληλα, τα αποτελέσματα των αιματολογικών έδειξαν σχετικά με τη συγκέντρωση αλκοόλ που υπήρχε στο αίμα του, 1,10 mg/l με το όριο να είναι στα 0,20 – 0,80 mg/l.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα του δολοφόνου της Κυριακής ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε στο Mega: «Θέλω να κάνω μια σημαντική διάκριση είναι διαφορετικό το να λαμβάνω ουσίες και να έχω μια διαταραχή συμπεριφοράς, και είναι εντελώς διαφορετικό να είμαι ένας ψυχιατρικός ασθενής, να λαμβάνω συνταγογραφούμενες ουσίες, οι οποίες είναι σε θεραπευτική δόση». Ειδικά για τις αναλύσεις των εξετάσεων του 39χρονου είπε ο κ. Λέων: «Βλέπουμε υπερβολική δόση ουσιών που σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μια θεραπευτική δόση για μια πάθηση. Αυτό όμως που κάνει εντύπωση είναι ότι οι βενζοδιαζεπίνες είναι ηρεμιστικές ουσίες. Μάλιστα σε συνδυασμό με το αλκοόλ κάνουν συνέργεια, ενεργώντας κατασταλτικά».


Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.